Pakkasta peräti -2 astetta, aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja räystäät tippuu. Olotila kumman jaksamaton, viikonlopun tehnyt pienimuotoista remonttia, yläkerran portaikon yläseinään asensin leveän kattolistan, jonka tapetoin ensin. Seinä on ilosen punainen, tapetoin kattolistan samalla tapetilla kun seinänkin. Vanha talo, ja sähköt vedetty pintaan, uudet asukkaat nautiskelkoon sähkötöistä, minä siistin johdot hetkellisesti esteettisesti näin. Kun mietin tulevia asuntonäyttöjä, raahaan ne mielessäni huonekaluja huoneesta toiseen suorastaan mielenvikasena. onko liian täyttä, mitä näytöllä kiertäjät ajattelee että aika erikoinen ratkaisu tuokin.. Jos näytölle edes tulee kävijöitä! Olen raahannut vanhaa 2 metristä lyhennettyä (onneksi) koulun jumppasalin penkkiä 3ssa kerroksessa, 4 eri huoneessa, nyt toivon että se on näyttöön asti makuuhuoneessa. Monen asian suhteen meinaa iskeä epätoivo, itkupotkuraivarit on lähellä monta kertaa päivässä, miten ehdin tehdä kaiken ajoissa, mihin hävitän mitäkin, kuinka kerron rakkaille naapureille muutosta.. pari sataa hiusta vähemmällä päällä kutsuimme parhaat (ikinä) naapurimme kahville tällä viikolla, kerromme mitä on edessä ja koska. Huhuillessa pihasta pihaan eilen kutsua naapuri kysyikin jo että onkos jotain tiettyä syytä, huikkasin huolettomasti että ei niinkään, kunhan ajateltiin kahvitella.. Koko muutto asiasta kun tietää vasta 5 sukulaista ja yhdet ystävät, ei vielä ne kenen elämään kaikista eniten tulee vaikuttamaan meidän muutto, toivottavasti saavat hyvät naapurit, sellaiset kun toivovat.

Hion Husqvarnan vanhan ompelukoneen jalkaosan valumat kaikilta 4ltä maalauskerralta ja paikkamaalasin. Nyt näyttää hienolta. Kun voitan jaksamattoman olotilani, kiinnitän kannen ja silitän reunanauhan kiinni. Ostimme hätävarapöydäksi Ikeasta pitkän keittiöntason, josta sahatiin 50cm pois, juuri tätä projektia varten. Molemmat siis tarvittiin, pöytä, sekä kannen pätkä Husqvarnaan! Pöytään teetettiin jalat tutulla metallimiehellä ja ne maalautettiin valkosiksi maalaamossa, jonka työnjälki on yhtä hyvää kun minun (eli ei hyvää), vaikka en maalauksesta tiedä mitään, sivuviittaus Husqvarnan jalkaosan valumiin.. Mitä enään ei siis ole! 

Saimme anopilta vanhan arkun, jonka hän muistaa olleen vanha jo silloin kun hän oli lapsi. Laitoin loppuviikosta arkusta kyselyn restauroijalle, osaisiko hän arvioida sen ikää ja mikä olisi kustannusarvio kunnostukselle. Tänään sain vastauksen.. Jollain tasolla järkytyin hinnasta, n.800 euroa, melkein sama minkä arvonen auto meillä on! Ja myös iästä, hän arvioi että arkku saattaa olla 1700 luvun lopulta. Tarkotuksena olisi kunnostuttaa arkku ja ottaa sohvapöytänä käyttöön olohuoneessa, päälle ajattelin jo alunalkaen lasikantta, kun kaadan kuitenkin punaviinini sen päälle. 

Nyt siirrän stressaantuneen pääni ulos tuulettumaan, joskos sen jälkeen saisin virtaa Huqsvarnan kasaamiseen lopullisene muotoon. Jos osaan, laitan siitä kuvan huomenna tänne.