Pääsiäinen meni nopeasti, pyhinä tuli tehtyä vaikka mitä, lähinnä pihassa pientä talven jälkeistä hoivaa. Viimesimmän pitkän viikonloppun meillä oli vaihteeksi auto koeajossa, miehen työmatkan (yli 30 000 / vuosi) ansiosta ensimmäinen ostos tulee olemaan uusi auto. Kaksi hyvää on nyt koeajettu, muutaman jos vielä testaisi. Keskimääräinen koeajo lienee 1 tunti, mutta meille se ei riittänyt, molemmat koeajetut ovat olleet periaatteessa viikonlopun käytössä. Ensimmäisellä kilometrejä tuli yli 300 ja viimeisimmällä reilu 500, saatiin hyvä ajotuntuma,  ja tämä yksilö on vahvoilla.

kuva%201%20%289%29-normal.jpg

Lauantaina ajettiin Hämeenlinnaan jäätelölle, kierrettiin samalla kuvaamassa Hämeenlinnan ja Vanajan kirkot. Mies oli lukenut arvostelun Kivikylän uudesta Lemon - Chili makkaroista, joita ei tähän mennessä ole mistään löytynyt. Hämeenlinnan CM oli peräti 4 pakettia, joista yksi tarttui mukaan. Kotiin päästyä otettiin perinteisen pallogrillin kautta testiin, rasvapitoisuus on huomattavasti korkeampi kun perus Campingissä, mutta niin on lihaprosenttikin. Molemmat odotettiin ärhäkämpää chiliä, pieni häivähdys tuli jälkimakuna, ihan ok. Voidaan suositella eteenpäinkin.

kuva%202%20%286%29-normal.jpg

Sunnuntaina käytiin myös Hämeenlinnassa, koska edellisenä päivänä unohdimme käydä miehen isomummon haudalla, katsastamassa miten syksyllä istutetut pienet pallokuuset ovat talvehtineet. Matkalla haimme muutaman geokätkönkin, yksi niistä oli lähellä Hämeenlinnan kesäteatteria, jonka vieressä oli vuonna 1847 Maaherra Otto Rehdinderin perustama puisto. Jos sielä ei ole käynyt ja on ohikulkumatkalla, voin suositella, mahtavat rauniot!

kuva%20%2812%29-normal.jpg

Pyhien aikana on tullut maalattua myös senkkiä, 3 maalikerrosta takana ja ainakin pari se vielä vaatii. Olen harkinnut värien paikkojen vaihtoa niin, että pääväri oliskin vaalean harmaa ja detaljit valkoiset... Tilanne saattaa elää.

kuva%203%20%2810%29-normal.jpg

Puistossa oli valtavasti sinivuokkoja, ei todellakaan mitään arkoja pikkulintuja, vaan uteliaina tuli oikein parin metrin päähän kummastelemaan. Kuvasin myös kyyhkyn, jolle koitin jutella pulua, mutta ilmeisesti murteet ei täysin kohdanneet. Kävimme myös Hämeen linnassa, jossa oli jo pääskysiä! Ja voikukkia.. 

kuva%204%20%287%29-normal.jpg

Takasin ajoimme Lammin ja Asikkalan kautta, matkalle sattui mahtavia karvakasoja, jotka rauhallisina katseli kun pysähdyttiin nappaamaan kuva, jos ei ole kuvaa, sitä ei tapahtunut.. Matkalle sattui Janakkalassa Lintuvuori, jossa on jonkinlainen vanhemman pariskunnan (Maija ja Erkki Niemi) oma ylläpitämä teemapuisto. Ensimmäisinä kävijä tervehtii bändi, jonka vieressä on mikrofoni ja kitara, että kävijät saavat osallistua bändin soittoon, hauska idea! Saimme isännältä opastetun kierroksen puistossa, jossa on koiria, kirahveja, Roope setä ja vaikka mitä. Pääsimme myös sisätiloihin ihastelemaan isännän jo vuodesta 1987 asti kartuttamaa säästölipas kokoelmaa. Enään en muista paljonko lippaita on, mutta isäntä tietää tarkan määrän ja on kokoeilmassa harvinaisuuksiakin. Kaiken tämän jälkeen oli kiva käydä vaihtamassa oma auto alle ja päästä kotisohvalle lepäilemään, mukava ajoviikonloppu, joka vei kyydittäviltä tehot viimeisenä päivänä hyvissä ajoin. 

Maanantai alkoikin vuorostaan lenkillä koiruuden kanssa, ja pienimuotoisilla pihapuuhilla. Jo puolipäivää vaivannut lähes jokapäiväinen mysteeri ratkaistavana, mitä tänään ruoaksi. Ruoka tulee sisältämään kesäkurpitsaa, muutoin menu on vielä matkalla. Mukavaa viikon alkua!