Flunssan hellitettyä join tänään ensimmäiset kahvit, josta saa kunnon kofeiinibuustin! 

kuva%20%285%29-normal.jpg

Espresson juotuani oli aika toimia, meidän taloudessa on syöty viimeaikoina hyvin munaisia ruokia ja välipaloja, ihan sillä, että munia on kertynyt. Ostimme tarkotuksella isompia munia, koska iso muna, enemmän tilaa! Joku jo varmaan tietääkin, kerron kuitenkin, että isot munat munii vanhat kanat ja pienet munat nuoret kanat. Pienemmän on maukkaampia ja niitä munivat munii muutenkin enemmän, kun ne vanhemmat kanat. Sen suuremmin keskittymättä kanan munintaan tai elämään, jatketaan.. Olen rikkonut munat kapeammasta kärjestä, tyhjentänyt sisukset ja pessyt kuoret, irrottaen sisuskalvon, niin hyvin kun se on lähtenyt. Kuivatin munat kennoissa ylösalaisin ja nyt lusikoin muniin multaa uusiokäyttöä varten. Osaan laitoin vihanneskrassia ja suureenosaan rucolaa. Ajatuksena että molemmat itää noin 5 vuorokaudessa, ja ovat kivan näkösiä pääsiäisenä munissa ja sen jälkeen voin jakaa ne isompiin astioihin tuottamaan varsinaista satoa. Osan saatan raaskia antaa pääsiäislahjuksena eteenpäin. 

kuva%201%20%285%29-normal.jpg

Nyt munat odottelee itämistä pimeässä kaapissa muovipussissa jonka reijitin että liika kosteus haihtuu, eikä munat homehdu. Yritän muistaa suihkuttaa munat vähintään joka toinen päivä, että voin pääsiäisenä ihastella ja sen jälkeen nautiskella. Nerokkaita luonnon omia kasvukippoja, helppo rikkoa kun tulee aika siirtää suurempiin astioihin. 

kuva%204%20%286%29-normal.jpg

Munien lisäksi laitoin pariin leveämpään lasitettuun aluseen talouspaperille rairuohoa. Siemenlaatikosta löysin jonkun ikivanhan pussukan ja lisäksi ostin uusia siemeniä, vanhoilla siemenillä kun saattaa olla aika heikko itämis %. Hauska nähdä kuinka erilaisia kasvut tulee olemaan, uudemmat siemenet kun on huomattavasti isompia ja paksumpia kun ne vanhat. Näihinkin palataan myöhemmin. Nyt vaihteeksi twitterin pariin..