Sain mahdollisuuden käydä ammatilaisten Formex messuilla Tukholmassa. Messuilla oli laaja valikoima kodinsisustustavaroita, huonekaluja, ruoka- ja leivonta- sekä askartelutarvikkeita. Näytteilleasettajilla oli paljon herkkuja tarjolla; espressoa, kakkua, karkkeja, keksejä, juustoja, olutta ja punaviiniä. Espresson avulla sai virtaa kiertää messuhallia, joka on valtava! Tuli siinä ohella maistettua vaikka mitä herkkuja, ja se lasillinen punaviiniäkin. Mukaan tarttui monta hyvää yhteystietoa, paljon hyviä ideoita ja kaiken kaikkiaan päivä oli mahtava! Sää suosi messukävijoitä, kuten koko matkamme ajan. 

2014-08-24_00.16.33-normal.jpg

Kuten kuvasta näkyy, messinki ja erityisesti kupari tekee uutta tulemisaan kodin sisustukseen, messuilla oli todella paljon erilaisia tuikkualustoja joissa metallien värit tuli kauniisti esiin. Muutenkin metalli oli hyvin esillä, pronssisia ja rautasia esineitä näkyi jokapuolella.

2014-08-24_00.19.45%20%281%29-normal.jpg

Myös eläinaiheiset koristeet ja käyttöesineet oli näkyvästi esillä, n.50cm vuohia, suuria hyönteisiä, eläinten kalloja sarvinen aitoina, muovisina ja metallisina.

2014-08-24_00.13.34-normal.jpg

Suurinosa näytteilleasettajista oli nähnyt todella vaivaa osastonsa eteen, ja halusi mahdollisten asiakkaiden viihtyvän osastollaan. Palvelu oli ensiluokkaista ja tavaramäärän laajuus yllätti. Päivän aikana tuli kävelyä useita kilometrejä jo pelkästään messuhallissa, sekä sen jälkeen vielä pitkin Tukholman katuja. 2014-08-31_12.49.55-normal.jpg

Hotellihuoneemme oli hieno, musta lattia (jota muuten ei meille valkokoiraiselle perheelle tule kotiin!) tehosteseinällä kokoseinän kokonen saumaton siltakuva, joka toi mieleen Firenzen ja Budapestin.. Kävimme päivittäin Espresso Housessa kahvilla, vakio herkuksi osottautui minibrowniet joiten koko oli juuri passeli. Mäkkärissä käydessä iloinen yllätys oli sielä toimiva ilmainen wifi, saisi olla muuallakin ilostuttamassa turisteja! Btw, Espresso Housessa on.. Parina iltana nautiskelin Jens Lapiduksen Stockholm Noir –trilogian kolmatta osaa, valkoviinin kera. Kotimatkan alkaessa hotellilta laukku koki puolikuoleman, vetokahvan hajotessa, onneksi teipin avulla laukku kesti kotiin saakka! Matkan ansiosta päätimme että voimme hyvin mennä länsinaapuriin jopa viikoksi, tähän saakka Tukholma on ollut vain päivämatkojen kohteena. Ainut asia mikä hieman harmitti, oli se että oma kouluruotsi on taaksejäänyttä, sanat on jättäneet pään ja pärjätä piti englannilla. Muutoin voin suositella lämpimästi Tukholmaa parinkin päivän reissuille kelle vaan.