Vuoden ollessa näinkin lopuillaan on hyvä muistella vanhaa niin hyvässä kun pahassa. Samalla on hyvä toivoa onnea tulevalle vuodelle, mäkineen ja mutkineen. Meillä vuosi vaihtuu lepposasti kotosalla, raketti säikyn perheenjäsenen kanssa omaa meteliä pitäen ja takkaa poltellen.

Mieleen juolahti jo vuoden 2013 lopulla lukemani artikkeli sokeritinasta, joka jäi sillon vielä testaamatta. Tänä vuonna se kokeillaan! Kuvia sitten myöhemmin, mutta Dansukkerin sivuilta kopioimani ohjeen laitan jo tähän postaukseen. Toisen vinkin mukaan uuden vuoden tinan voi valaa myös steariiniin, sotkusempaa, mutta varmasti toimii yhtä hyvin kun kun sokeritinakin. 

Jos kuitenkin valatte perinteistä tinaa, sitä ei saa hävittää sekajätteen joukossa, koska lyijyn takia luokitellaan ongelmajätteeksi. Tarkastakaa hävitys oman alueenne jätehuollosta, osa suosittelee tinan hävitystä pienmetallin joukossa.

Sokerikiteet tai lasimainen sokeri liukenee helposti suussa, mutta sokeri sulaa vasta yli 180 °C:ssa. Tinan sulamispiste on noin 230 °C. Voit myös valaa sokeria uutena vuonna. Käsittele sulanutta sokerimassaa yhtä varovaisesti kuin tinaa! Tämä "tina" on ympäristöystävällistä, hävitys onnistuu jopa suun kautta nautittuna. ;)

Uudenvuoden sokeri

1. Kuumenna 1/2 dl sokeria varrellisessa kasarissa puulastalla sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä, kun sokeri on saanut hieman väriä. Tasoita loput sokeripaakut tasaiseksi massaksi.

2. Kaada kuuma massa kylmään veteen ja nosta "sokeritina" reikäkauhalla lautaselle.

3. Kaada kattila täyteen kuumaa vettä ja puhdista hetken kuluttua astianpesuharjalla.

 

Koska vanhat ennustukset tekevät uutta tuloa, tässä uudehko vaihtoehto tulevan vuoden ennustukseksi.

Uudenvuodentaika lautasilla ja yhdeksällä symbolilla

Kätke kumottujen lautasten alle yhdeksän esinettä, joista kukin symboloi jotakin, sekoita lautasten paikkoja huolella ja valitse mieleisesi lautanen, kurkista sen alle ja saat tietää mitä ensi vuonna saattanee olla odotettavissa..

Raha symboloi rikkautta

Leipä hyvää toimeentuloa

Sormus kihlausta

Avain avioliittoa tai uutta kotia (vink vink, vähintään yksi hyvä olisi myynnissä ;))

Hakaneula pahoja jälkipuheita

Valkoinen vauvan vaippoja

Punainen iloa

Musta murhetta

Kuusenhavu kuolemaa.

Lautasleikkiin voi toki valita muitakin esineitä ja merkityksiä, aivan oman mielen ja mielikuvituksen mukaan.

 

Lisäksi pari vinkkiä käsitöitä tekeville, Paapon Putiikilla http://www.paapo.fi/ on inventaariale joka kestää vain tämän päivän, kaikki tuotteet -24%. Lisäksi Vuorelman konkurssipesän verkkokauppa on auki 7.1.-16.1.2015 saa nähdä mitä kaikkea verkkokauppaan tulee, Vuorelman omien sivujen mukaan saatavilla tulee olemana sellaisiakin tuotteita mitä ei verkkokaupasta ole aiemmin voinut ostaa.

 

On tullut aika toivottaa hyvää onnea vuodelle 2015, jokaiselle teistä, tehkää omasta tulevasta vuodesta sellainen kun sen haluatte olevan. Antakaa enemmän aikaa itsellenne, perheellenne, ilman turhia paineita. Liikkukaa ja nauttikaa herkkuja sopivassa suhteessa, överit kummastakaan ei ole hyväksi.