Testissä ensimmäistä kertaa valmis Frian pakaste lehtitaikina, ensimmäinen valmis gluteeniton taikina mitä koskaan käytän (!) Tein täytteen valmiiksi edellisenä päivänä, koska oletin ehtiväni tehdä kolmiot jo silloin, mutta toisin kävi. Itseasiassa leikkasin leipäveitsellä sormeeni, leivonta into meni sen palan mukana. Ompa ainakin saanut täyte maustua rauhassa, joka muuten oli todella maukasta!

500 g Frian lehtitaikinaa

kananmuna

Täyte

100 g Viola yrtti tuore juustoa

100 g fetajuusto kuutioita

80 g punainen emmental raastetta

2 aurinkokuivattua tomaattia

pikkusen chiliä

 

Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin, jääkaapissa ainakin Frian tikina sulaa 8h, ja pöydällä 4 - 6h. Sekoita täyteen ainekset yhteen, painele haarukalla fetakuutiot pienemmiksi.Teoriassa kaulit taikinan n.5mm paksuiseksi, leikkaa taikinasta haluamasi kokoisia neliöitä. Voit leikata myös ympyröitä, itse leikkasin neliöitä välttämällä ns.hukkapaloja. Laita neliön keskelle täytettä ruokalusikallinen, kostuta vedellä taikinan reunat ja paina kiinni. Voitele kolmiot kananmunalla ja paista 225 asteessa n.15 min. koosta riippuen. Paitsi jos käytettävissä on Frian pakaste lehtitaikina, jonka kanssa menee hermo, on kun käsittelisi liian jauhoisaa murotaikinaa. Taikina murenee käsiin, sitä ei voi kaulia, ilman että se halkeaa, se pitää lähinnä kaulimella tai puikulalla hakata hiljalleen matalammaksi. Itsellä meni hermo (asiaa ei auttanut laastaroitu etusormi) joten mies jatkoi. Taikina repeili ja ratkeili, pellille saatiin kuitenkin loppujen lopuksi jotain, ohessa kuvallista tarinaa operaatiosta. Oikealla ylhäällä kuva paketista katkenneesta taikinasta, ei näyttänyt siltä että paloja olisi alunalkaen ollut 2 samankokoista, vaan siltä että taikina oli vaan napsahtanut kahtia.

mosaicf5148e75c2ca366334d57ea85a56195695

Taikinaa jäi sattuneesta syystä yli, jotein teetin ;) lopusta juustotikkuja, herkullinen lisä kahvin kanssa tai muuten vaan. Heikko kohtani on parmesan ja grano padano..

Parmesan juustotikut

Frian lehtitaikinaa

Parmesan / Grana Padanoa 

kananmunaa

 

Leikkaa taikinasta pitkiä n.1,½ - 2 cm leveitä suikaleita, jotka voit halutessasi kääntää kierteelle. Voitele suikaleet kananmunalla ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 225 asteessa n.6 - 8 min. kauniin ruskeiksi, koosta riippuen.

Ei liene jää epäselväksi, en suosittele tätä Frian lehtitaikinaa. Raakana tuoksu ja maku on jotenkin kummallinen, kypsänä ihan ok, tosin näissähän oli vahvoja makuja täytteessä ja pinnalla punaleima emmentalia. Joku saattaa tykätä, minä en.