Pienestä hiljaisuudesta huolimatta, on tullut leivottua, puuhattua ja pakerrettua. Kaikkia samoja juttuja ei vaan viitsi naputella tylsistykseksi. Tuli väkerrettyä gluteeniton porkkanakakku, ihan vaan sokerihampaan iloksi, tai harmiksi, miten sen nyt ottaa. Tein kakun Makuja.fi sivun ohjeella, tosin ilman perunakuitua, vaikka tarkemmin katsottuna sitä sittenkin löytyi kaapista. Toinen eroavaisuus tuli kuorrutteeseen, käytin sitruunamehun sijasta limenmehua, koska sitä nyt sattui olemaan. Tässä linkki ohjeeseen makuja.fi/reseptit/gluteeniton-porkkanakakku/ (en edelleenkään osaa linkittää tänne silleen hienosti, oikealla tavalla osaan, mutta se ei edellisten testien perusteella toimi vuodatuksessa...) So not, linkki kun linkki, sentäs kuvat on nyt parempia kun aiemmat, käytän nykyään puhelimen appsin sijaan selaimessa tätä bighugelabs.com/ ja ainakin vielä olen ollut tyytyväinen, ottaen huomioon että kyseessä on kuitenkin ihan vaan kännykkäkuvia. Tosin kännykällä saan parempia kuvia kun vajaan 10 vuotta vanhalla laatupokkarillamme.. Tekniikka kehittyy! Yksi vinkki minkä haluan jakaa teidän kanssa, älä käytä salamaa.. Salama tappaa kaiken elon kuvista! Ensi kerralla kun kuvaat ja salama välähtää, kokeile ottaa toinen kuva ilman salamaa ja vertaa kuvia toisiinsa. Ennemmin lisäisin muuta valaistusta, kun käyttäisin salamaa.. Kännykästäni olen ottanut salaman pois käytöstä, jos haluan sitä käyttää, otan sen erikseen käyttöön, vielä en ole ottanut. 

mosaic0e4c0b81fe2610ba6c2c585cd481d70eac

Tällä hetkellä meillä keittiössä lepäilee 4 eri taikinaa pataleipiin, 2 tavallista ja 2 gluteenitonta. Ihan vaan siksi, että tuntuu turhauttavalta avata kuivahiivapussi ja käyttää siitä vain puoli teelusikallista per leipätaikina. Nytkin hiivaa jäi yli, ja sain "tuhottua" vaan 2 tl, mutta tavis vehnäjauho loppui kesken! Kaikkiin noista taikinoista aion tuuppasta reippaasti pähkinöitä ja siemeniä. Sekä aurinkokuivattuja tomaatteja! Se tuo kivasti kosteutta ja näyttää maistuvan hieman ennakkoluuloisimmillekin leivän purijoille ;)  yhden vastaavan olen jo ehtinyt tehdä, ohessa pari kuvaa siitä. 

mosaicd2ae2da65573cd4e846e08970abe4a11f4

Alkuun pilkoin isompia pähkinöitä pienemmiksi leipiin, nyt nakkaan ne kokonaisina, koska ne pehmenevät paiston aikana ja suutuntuma on miellyttävä. Aurinkokuivatut tomaatit pienin kuitenkin aika pieniksi, samoin kuin kuivatut aprikoosit yms. 

Koitan puolipakolla keksiä ideoita fimo massan käyttöön, ostin kesällä paljon eri värisiä massoja että siskon kanssa väkertäisimme niistä jotain viikonlopun aikana, mutta aika vaan yksinkertasesti loppui kesken. Nyt yritän väkipakolla keksiä mihin ne käyttäisi, massa suorastaan polttelee kaapissa. 

Lisäksi neuloosi on vahvasti mielessä, kesken on edelleen 2t eri sukat, kaverille minion pipo ja mielessä vaikka mitä. Nyt alkaa tuo etusormikin olla kutomiskunnossa, enään pitäisi saada keskittyminen ja mielenkiinto syttymään yhtäaikaa. Samalla kun vanha urheiluvamma olkapäässä laskee innostusta ja yrittää hankaloittaa menoa. 

Tänä vuonna aion osallista lintubongaukseen! Monena vuonna olen sitä suunnitellut, mutta nyt teen sen virallisesti! Jos sinä haluat bongailla Bird Lifen hyväksi, täälä on siihen ohjeet birdlife.fi/lintuharrastus/pihabongaus.shtml Tänään jo jonkun verran lintuja bongailinkin, lähinnä unohduin tuijottamaan niiden puuhia. Olohuoneen ikkunasta näkyy monia korkeita puita missä varikset ja harakat tykkää katsella tapahtumia ympärillään. Tänään silmiin osui vain talitinttejä, harakoita ja variksia. Mutta joskos huomenna näkyisi muitakin, kyllä niitä ainakin aiempina päivinä on näkynyt paljon. Naapurin pihlajaa tyhjensi kuluneen viikon aikana useita räkättirastaita ja mustarastaita. Ja yhtenä aamuna heräsin siihen kun käki nakutti sähkötolppaa, joka on noin 5 metrin päässä makuuhuoneen seinästämme, hauska sitä oli seurata vasta heränneenäkin! Koira tosin ei ollut samaa mieltä.