Tein jo ajat sitten pari testiä, joista en ole varma olenko edes kirjottanut.. Testissä oli valmis Finaxin (gluteeniton) Kauraleipäjauhoseos, johon lisätään pelkkä vesi. Kyseisenä päivänä olin todella väsynyt ja leipä oli loppu, päädyin testiin puolikkailla aivoilla. Ja niinhän siinäkävi että kippasin kulhoon koko pakkauksen jauhoseoksen ja vaan yhdenleivän vesimäärän. Kummastellessani taikinan jauhoisuutta, kurkkasin pakkausta uudelleen, pakkauksesta saa kaksi leipää ja vesimääräni oli vain yhden leivän osuus. Lisäsin tarvittavan vesimäärän ja taikinasta tuli hyvän tuntuinen. Tein taikinasta yhden pitkän leivän, josta tuli oikein maukas ja hyvän tuntuinen, eli voin lämpimin mielin suositella tätä Finaksin tuotetta!

mosaic944b603df0e2db8696518ef2562605de54

Lisäksi testasin Farinan Suklaakakkujauhoseosta, vaikka kakku itsessään olisi todella helppo tehdä, mutta halusin testata, joten testasin. Jauheseoksen lisäksi tähän tarvittiin 3 kananmunaa ja 1,5 dl juoksevaa margariinia. Jauhotin kakkuvuoan kookoshiutaleilla, jotka painui kivasti kakun sisään, ja silti kakku irtosi vuoasta loistavasti. Ja se kakku.. OMG! Todella maukasta, mehevää ja suorastaan suli suuhun. Voin suositella! 

mosaic3fddd7dabb8e3cc8cdaed174c9b895fb82

Moni kun on kehunut gluteenittomilla saiteilla käsittääkseni juuri näitä gluteenittomia Moilasen pakaste piirakoita, päädyin testaamaan myös niitä. Astuin kuoppaan, ei varsinaisesti hinnankiroissa, 6 piirakkaa juuri alle 6 euroa, gluteenittomiksi ihan kohtuu hintaisia. En antanut ulkonäön haitata, vaikka piirakat näyttikin todella teollisesti tuotetuilta. Tai noh, näin mielessäni telaketjuisen lasten lelun ajamassa piirakoiden yli tekovaiheessa.. Paistoin iltapalaksi pari piirakkaa, joiden tuoksu uunista tullessa oli ihan ok, voitelin piirakat lähes samantien. Piirakoiden paksu kuoritaikina tuntui todella kuivalta ja jauhoselta, en tykännyt. Uusin testin parin päivän päästä, koska ajattelin voidelleeni piirakat liisan myöhään, vaikkakin margariini suli ihan hyvin niiden päälle. Tällä kertaa otin ne uunista ja voitelin runsaalla margariinimäärällä samantien, annoin hetken levätä ja pistelin poskeeni. Edelleen kuoritaikina oli todella kuiva ja suutuntuma jauhoinen. En voi siis suositella, en tykännyt ulkonäöstä, taikinan paksuudesta enkä mausta. Piirakat oli kuin kolme eri kerrosta, pohja puuro ja kansi, jotka oli jyrätty yhteen sillä lelu telaketju vehkeellä, ja sekin päin... Eli ei, ei läpässyt minun testiäni. Pari ideaa testattavista tuotteista on taas mielessä, niistä taas jossain vaiheessa.