Kaveri hehkutti facebookissa minuutti mudcakea, ja olihan sitä testattava! Ensimmäisen tein miehelle tavallisena, koska se onnistui yli odotusten, tein seuraavana päivänä kahvin kanssa jälkkäriksi gluteenittoman ja tavallisen. Jauhoja vaihtamalla saat tehtyä tavallisen, tai omilla jauhoilla, meiltä löytyi kaapista fin mixiä, joten käytin sitä.

Gluteeniton mudcake kupissa

4 rkl fin mix jauhoseosta

4 rkl sokeria

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl kauramaitoa

1 rkl öljyä

1 muna

1/4 tl suolaa

1/4 tl leivinjauhetta

 

Sekoita kaikki ainesosat yhteen kulhossa, ja kippaa seos kuppiin. (Minä käytin Iittalan Taika mukia, joka on ainakin tarpeeksi korkea. Kaverini käytti Arabian KoKoa, joka riitti melkein) Laita kuppi mikroon minuutiksi, jos seos on liian vetelää keskeltä, lisää 30 sekunttia aikaa. Jos mikrotat liikaa on lopputulos lähempänä tavallista kakkua, kokeilemalla oppii. Taikina kohoaa kupin leveydestä riippuen, Taika mukissa lähes 3 cm. Ainoa ero tavallisen ja gluteenittoman välillä oli se että gluteeniton kohosi paremmin. 

mosaic053c2d15bbfabec9e20fb9f18bdaf0cddb

Ensimmäisessä kuvassa tavallinen ja keskimmässä gluteeniton. Meillä on tapana pitää oikealla minun omaa, eli gluteenitonta ja vasemmalla miehen, näin ei mene annokset sekasin. 

Nopea ja herkullinen, ainakin meillä on näitä kaikkia tarpeita lähes aina kaapissa, helppo hätävara siis! Seuraavaksi ajattelin kokeilla jakaa taikinan kahteen muukimukiin, annos on sopivamman kokonen. Oletan että siinä tapauksessa pitää mikrotusaikaa pidentää, jos laitan kupit mikroon yhtäaikaa. Lisää testejä siis tiedossa!