Leipien osalta näytti pakastin hieman tyhjältä, joten otin ja leipasin taikinallisen tavallisia ja gluteenittomia kauraporkkanasämpylöitä. Kaurapuuro alkaa aamuisin tulla korvista, joten päätin testata kaverin vinkkiä hirssipuuroa. Omat muistot hirssistä littyy lähinnä hirssintähkiin joita on tullut annettua lemmikki linnuille pentuna, muistan niiden olleen varsin herkkuja lintujen mielestä. Eikä ihme, hyvin näyttää puuro maistuvan itsellekin! Luokittelisin mannapuuron ja riisipuuron välimaastoon.. Itse tein aika ison satsin, näin vältän monen pienen satsin teon ja voin lämmittää aina sopivan annoksen syötäväksi.

Maidoton hirssipuuro

3 dl hirssisuurimoita

3 dl vettä

1,4 l kauramaitoa

suolaa

voi nokare

Huuhtele hirssisuurimot useaan otteeseen kädellä hieroen, niin että huuhteluvesi on kirkasta. Hauduta ensin kattilassa vesi ja hirssisuurimot, kunnes vesi on haihunut. Lisää kauramaito tm.neste parissa erässä, niin ettei uusi neste viilennä koko kattilallista. Hauduta puuroa reilun tunnin ajan välillä sekoittaen. Lopuksi lisää suola ja voi. Erittäin herkullista, ja luonnostaan gluteenitonta.

Hirssipuuro vaan lisää haudutuskattilan kokoista haavetta mielessä, seuraan vierestä ystävän vaivatonta ruoanlaittoa arkisin kun hän aamulla valmistelee päivän ruoan alle 10 minuutissa ja kotiin mennessä ruoka on lähes valmista. Ruoka on aina todella herkullisen näköistä ja takuulla maittavaa, pulled pork ja ribs valmistuu kuin itsestään. 

Muistaessani, esimerkiksi http://www.liljanlankakauppa.fi -25% tarjous neljästä huovuttuvasta langasta, Drops Alaska, Big Delight, Eskimo ja Polaris. Joista olen itse käyttänyt kaikkia muita paitsi Polarista. Voin suositella tätä verkkokauppaa hyvin lämpimästi. Olen saanut sähköpostitse paljon apua lankojen valintaan ja toimitus on todella nopea. Lisäksi http://www.garnstudio.com videoiden perusteella osaa tämmönen kirjaillisia ohjeita lukemaan kykenemätönkin luoda vaikka mitä kaunokaisia luomuksia. Koska langat ja niiden menekit on merkitty sisuvtolle, pystyy lankamäärän sovittamaan oikein, eikä jää ylimäärästä.

mosaic309511c01bb61abca69577f651e563ade5

Lunta on tullut koko päivän, ja näillä näkymin sitä tulee aina torstaihin saakka, hyötyliikunnan kannalta.. Sanoo huonoselkänen. ;)