Ajattelin helliä makeahammasta kahvin kanssa ja leipasta kakun. Ideana alunperin oli tehdä tiikerikakku, mutta kohtalo puuttui peliin. Koska monen muun naisen tavoin ajattelen montaa asiaa yhtäaikaa ja pää menee autopilotilla tällasissa tutuissa jutuissa sen koommin kritisoimatta lukemaansa ja miettii jo tulevaa. Kipattuani kaakaojauheen muiden joukkoon tulevien sekaan tajusin mitä tuli tehtyä. Manasin mielessäni, mutta päätin että kakusta tulee sitten raidaton pantteri. Mutta miespä keksikin paremman nimen, väri kun on kun karhulla, se on siis karhukakku! Hyväähän siitä tuli, vaikka onkin epäonnistunut tiikerikakku.. Jos siis haluat tiikerikakkua, erota 1/3 taikinasta erikseen ja kippaa sen joukkoon tuo kaakaojauhe, mutta jos haluat harvinasita herkkua, karhukakkua, seuraa alla olevaa reseptiä. ;)

150 g voita

2½ dl sokeria

4 kanamunaa

2 tkl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

4 dl sunnuntain jauhoseosta

1 prk kermaviiliä

2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita KAIKKI kuivat aineet yhteen ja lisää muna-sokeri vaahtoon yhdessä sulatetun voin ja kermaviilin kanssa. Jauhota haluamasi muotoinen vuoka ja kippaa taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 45 - 55 min. 

mosaicd4cd0bd302a450f14c0f93f52a155d3e00