Jo eilen oli havaittavissa pientä niiskutusta, mutta tänään se on jossain määrin lisääntynyt. Yöllä nukuin levottomasti, ja joku on käynyt rassaamassa kurkkuani hiekkapaperilla! Sillon kuuluu saada piristettä, tänään se sattuu kantamaan nimeä parsakaali-pinaattipiirakka. Ei osattu miehen kanssa päättää onko piirakka parempaa vielä lämpimänä vai jo jäähtyneenä, molemmissa puolensa! Piirakka on aika simppeli ja hyvä sunnuntai herkku! 

Pohja:

2 dl sunnuntain tummaa gluteenitonta jauhoseosta

1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

100 g voita

½ dl vettä

suolaa

 

Täyte:

n.300 g parsakaalia

100 g babypinaattia

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

n.50 g hasselpähkinää 

2 dl parmesan raastetta

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

chilijauhetta

ripaus sokeria

 

Munamaito:

2 dl kauramaitoa

2 kananmunaa

 

Pilko parsakaalit pienemmiksi (n.3x3cm) ja höyrytä ne siivilässä kattilan päällä kannen alla, näin ne ei vetisty niin paljon kuin keittämällä. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi, ja kuulota ensin punasipuli, ja lisää joukkoon valkosipuli, pinaatti, höyrytetyt parsakaalit ja pähkinät. Mausta oman maun mukaan. Itse tapaan laittaa kuulottuvaan sipuliin aina sokeria, se tuo oman pikku säväyksen sipulin makeudelle. Kun pinaatit ovat lurpahtaneet, ota pannu liedeltä ja anna jäähtyä. Laita uuni kuumenemaan 2oo asteeseen. Sillä aikaa raasta parmesan valmiiksi ja tee munamaito odottamaan. Sekoita taikinan kuivat aineet yhteen ja nypi voi niiden sekaan ja lisää vesi. Taputtele taikina n.25cm vuokaan veteen kostutetuin käsin, nosta taikinaa jonkun verran reunoille. En suosittele isompaa piirakkavuokaa, ellet lisää taikinan määrää jonkun verran. Laita pohjan päälle ensin täyte, ja sitten kaada munamaito ja lopuksi vielä parmesan raaste. Paista 200 asteessa 30-45 min. Nauti. Makoisaa sunnuntaita!

mosaic8ea006fc0571c2ffe47fff0aaaa5cb2107