On jo jokusen tovin tehnyt mieli omatekemiä pitaleipiä, niistä on hyviä kokemuksia muutaman talven takaa, silloin ne tosin oli perusvehnänisä.. Eli tuumasta toimeen, hyvää gluteenitonta reseptiä en uskonut millään löytäväni joten vertailin erilaisia tavallisia ja gluteenittomia reseptejä ja sovelsin niistä omani.

Taikina

2,5 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

0,5 tl suolaa

2 tl sokeria

6 dl gluteenitonta jauhoseosta (suosittelen Smeper tai sunnuntai)

2 rkl ruokaöljyä

Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen vesi. Lisää suola, sokeri ja osa jauhoista, sekota taikinaa kunnolla ettei siihen jää paakkuja ja lisää joukkoon öljy ja loput jauhot. Jaa taikina 8 osaan ja painele niistä noin sentin paksuisia lättysiä (halk.n.10cm). Anna kohota 20-30min. Suosittelen tekemään lättyset suoraan leivinpaperille, ja verätämään paperin uunissa kuumennetulle pellille. Paista 250 asteessa noin 8min.halkaise kuumana, ilmatasku pitää leivät auki kuumana paremmin. Täytä halutuilla täytteillä ja NAUTI!

Meillä täyteenä oli salaattia, valmis salsaa (moni valmis salsa ei ole gluteenitonta!), kuutioitua paistettua halloumia sekä paistettua kanaa. 

pixlr_20160105232409818.jpg