Täällä arvotaan samaa mitä varmaan aika monessa muussakin taloudessa, mitä täälä tänään syötäisiin? 

Meillä oli tässä päivänä eräänä tomaattista yrtti-linssi-papupataa, jota jäi sen verran vähän ettei siitä olisi riittänyt molemmille seuraavana päivänä. Mietittiin sitten että miten sitä muokkaisi, ettei käy niin että se pelkästään päädy pakastimeen työevääks. Mies heitti ilmoille idean pizzasta, ensin ajatus tuntui todella oudolta. Linssejä ja papuja pizzassa.. Mutta siinäpä se pizzan idea alun alkaen olikin, siihen laitetaan sitä mitä kaapeista löytyy. Joten tehtiimpä sitten pizza! Ainoana uutena lisäyksenä tietty pohja ja pinnalle 2 mozzarellaa revittynä. Ja hyvää oli! 

pixlr_20160127140722567.jpg

Kuva on ankean pimeä, mutta tuotos oli herkullinen!

Pari päivää tässä on syöty uunijuureksia (palsternakkaa, porkkanaa ja perunaa), koska niitä on huokealla hinnalla tarjolla ja ne on herkullisia! uunijuuresten kyljestä löytyi papuja ja kvinoaa, joka on gluteeniton.

Mutta ne on nyt syöty ja tälle päivälle tarjolla on meillä nopea ja helppo ruoka, josta joskus tulee syötyä itsensä ulos. Pestopasta. Eli yksinkertasesti keitetään pasta (useimmiten penne tai fusilli, niihin jää kivasti pestoa koloihin) ja yleensä parsakaali ja sekaan pestoa suoraan purkista ja jotain kovaa juustoa, parmesan tyyppistä päälle. Tämä päivä siis selvitetty, enään jäljellä huominen, ylihuominen ja... Itse pyrin syömään aina sesongin mukasta ruokaa, mikä on mielellään mahdollisimman lähellä tuotettua. Jos tarjolla on porkkanaa naapurikylästä tai jostain takahikiältä, saa se lähellä tuotettu olla todella huonokuntosta että kallistun takahikiän porkkanaan. Poikkeuksena tietenkin ne mitä suomesta ei saa, niitäkin kokeilen tietty itse sitten kasvattaa, kuten inkivääri, katsotaan millanen sato ensi kesänä on syksy ja talven varalle.. 

Kesän yrttisaaliista näkee että hyvin on tullut hyödynnettyä, timjami alkaa olla käsitelty mutta onneksi oreganoa ja rosmariinia vielä riittää. Meillä ne käytetyimmät yrtit mitä itse kasvatellaan, rosmariini on kylläkin lähtösin kaupan rosmariinista... Nyt jatkuu operaatio sukka, ja kaipa tuo koiruuskin kohta alkaa nostella päätään viltin alta ulospääsy mielessään.