Täälä on viime aikoina tehty paljon keskeneräsiä valmiiksi. Yksi salainen sukkaprojekti odottaa julkaisuaan, kunhan se julkastaan ensin muualla, voin tuoda julki oman osuuteni. 14.2. luulisi jo jotain infoa olevan jossain, ja ei, värit eivät edes viittaa punaseen, vaikkakin ajatus ja päivämäärä antaisi siihen aihetta.

Sain jokunen vuosi sitten siskolta villasukat jotka on aivan ihanat! Tykästyin niihin niin kovasti, että halusin tehdä vastaavat siskolle. Noh, niitä sukkia on tehty, tehty ja tehty.. Varren teko oli suorastaan puuduttavan tylsää näin hektiselle otukselle kun minä, varsinkin kun pituutta on polveen saakka.. Kaikesta huolimatta nyt ne on valmiit! Tein äitipuolelle säärystimet, kuvion mietin sen mukaan että saan langat kulkemaan kohtalaisesti työnmukana, ettei päättelyitä jää ihan hurjasti. Lisäksi siskon mies sai perinteisemmät lyhytvartiset sukat, joiden väri miellyttää erityisesti omaa silmää kovasti. Säärystimissä lanka on Nallea, siskon miehen sukissa 7 veikan polkka metsää ja siskon sukissa oletettavasti reilusti yli 10 vuotta vanhaa 7 veikkaa. Vyöte on hukkunut jo sillon joskus kun langat ostin, mutta muistan edelleen miltä se näytti, valkosella pohjalla sinistä.. 

pixlr_20160130210424628.jpg

Nyt kun lahjukset on luovutettu eteenpäin, arvaan julkaista kuvaakin. Näistä jäi päälle sukkakausi, olen pitkään suunnitellut että teen itselleni sukat, tekemisen väliin on vaan aina tullut ne yhdet sukat sille, tai muut pienet välityöt, ja aina omien sukkien teko siirtyy vähän edemmäs. No nyt on omien sukkien langat puikoilla! Teen vanhojen lyhytvartisten lempparisukkien mukaan villiä raitaa täysin odottamattomista väreistä. 

Otin työnalle myös miehelle työajoon ristiseläntuen teon, hänellä on ollut pieni matalahko mytty alaselän ja penkin välissä, ja nyt ajattelin yllättää vartavasten tehdyllä nimikoidulla (?) ristiseläntuella. Työauton penkki on epämiellyttävästi ilman ristiseläntukea, ja kun ajoa tulee kausiluontoisesti paljon, se rasittaa selkää. Jos tuo edes vähän auttaa selän kanssa, on se maksanut vaivan moninkertasesti takasin. Kuvaa tiedossa kun se valmistuu, nukkien ja lapasten ohessa... 

Tutustuin eilen puolivahingossa Roosimiseen, englanniksi Roositud knitting, jolla hakutuloksia löytyy aika paljon, kannattaa tutustua. Vaikuttaa suht helpolta ja mielenkiintoselta, odotan kuitenkin sukkainspiraation ohikulkua ennen kun lähden kokeilemaan tuota. 

pixlr_20160201124909862.jpg