Yllätys, tästä sosekeitosta ei nyt ole kuvaa.. Koska ko. ruoka oli "vaan" hätäsesti päästä heitetty arkiruoka ja yllätys-yllätys muokkautui sitä tehdessä. Alkuperäinen ajatus oli rudia pyreenä, siis palsternakkaa pyreenä, porkkanat erikseen keitettynä ja samoin parsakaali. Mutta. Päätin olla tiskitarkka ja nakkasin kattilaan ensin porkkanat, sitten perunan ja lopuksi palsternakan, yksi kattila, ei kolmea. Tai jos tarkkoja ollaan, kolme nyt kuitenkin, kun yhdessä keitin lisäkkeeksi parsakaalia ja toisessa kvinoaa.. Mutta you get the point!

Palsternakka-peruna-porkkana pyre

Iso palsternakka

iso peruna

3 keskikokoista porkkanaa

kana- ja kasvisliemikuutiot

tuorejuustoa esim.yrtti

nokare voita

mustapippuria

valkopippuria

suolaa

Kuori ja pilko kasvikset, huomioi kypsyminen palojen koossa. Keitä kasvikset kypsiksi kana- ja kasvisliemikuutioiden kanssa ja soseuta. Säästä hieman keitinlientä, jos sose meinaa olla liian kiinteää. Lisää nokare voita ja tuorejuustoa maun mukaan. Hauskan suutuntumaa saa lisäämällä keitettyä kvinoaa joukkoon.

Päiväteetä ryystäessä istuin pitkän tovin ja tarkkailin rouva urpilaisen istumalakkoa. Rouva istuskeli ja mietiskeli maailman menoa. Talitiainen kävi hakemassa siemeniä vierestä, mutta se ei rouvaa haitannut. Sinitiainen sai pyöräytettyä ruoka-automaattia sen verran että rouva erottuu kuvasta vähän paremmin. Lopulta ruokailijoita oli kai riesaksi asti ja rouva lähti vuorimännyn suojiin jatkamaan meditointiaan.

IMG_20160303_113201.jpg