Olettehan huomanneet, että LähiTapiola tarjoaa ilmaisen alkusammutus koulutuksen? Kun oppia saa ihan ilmaiseksi se kannattaa ottaa vastaan. Täältä http://sankarikoulutus.fi/ löydät tarkemmat tiedot ja ohjeet kuinka voit ilmoittautua.

Sankarikoulutus, joka täyttää Suomen Pelastualan Keskusjärjestön SPEKin ja Suomen Palopäällystöliiton AS1-koulutuksen vaatimukset. LähiTapiolan alkusammutuskoulun käyneet saavat AS1-kortin joka on voimassa 5 vuotta. Ja lisäksi hyvät valmiudet alkusammutuksen nopeaan sammutukseen. Koulutukseen kuuluu käytännönoppia sekä teoriaa, käytännössä pääset harjoittelemaan sammutusta turvallisessa ympäristössä asiantuntijoiden opastuksella. Et tarvitse mitään normaali ulkoiluvaatteita kummempia välineitä, kaiken tarvittavan saat paikan päältä. Kaikki 12 vuotta täyttäneet voivat osallistua, tosin alle 18 vuotiaiden osallistuminen pitää ilmoittaa kukin erikseen. Koulutukseen voi osallistua kaikki LähiTapiolan asiakkaat, SEKÄ asiakkuudesta kiinnostuneet. Voihan se olla että tästäkään huolimatta osallistuja ei halua liittyä LähiTapiolan asiakkaaksi, se ei kuitenkaan sulje pois osallistumista ja AS1-kortin saamusta. Parasta kuitenkin se, että koulutuksen avulla tietää mitä tarvittaessa pitää tehdä, ilman että panikoi ja palo pääsee leviämään suuremmaksi. Toivon, ettei kukaan oppeja joudu käyttämään, muutoin kun harjotusmielessä, mutta omasta kokemuksesta voin sanoa että oppi kannattaa. Itse en ole koskaan joutunut niitä käyttämään, mutta ennalta varautuminen on vaan ja ainoastaan hyvästä.

Meillä sammutuspeite on sijoitettu keittiönkaapiston päätyyn, helppo ottaa käyttöön jos jotain sattuu. Tuo on saatu lahjaksi, mutta jos on kätevä käsistään, voi ommella perus punaisen version päälle omaan sisustukseen / makuun sopivan päällisen sammutuspeitteen suojapussille, kunhan jättää sen alhaalta auki, niin että käyttöönottonauhat (ihan oma sanani) roikkuu vapaasti, eli sen saa ilman kikkailuja vedettyä käyttöön. Ja kuka kieltää tekemästä niin lahjaksi menevälle sammutuspeitteelle! 

IMG_20160321_132926.jpg

Samalla kannattaa kiinnittää huomiota oman kodin paloturvallisuuteen, luonnollisesti palohälyttimet kuuluu olla jo lainkin mukaan, mutta kannattaa hankkia esim. keittiöön sammutuspeite ja asentaa se niin että se on helppo ottaa käyttöön tarvittaessa. Paras paikka ei todellakaan ole siivouskomeron viimenen nurkka tai täyteen ahdettu laatikosto. Rasvapaloja ajatellen peite on edelleenkin se turvallisempi vaihtoehto ajatellen sammuttajan ranteita, on kansi kuinka suuri hyvänsä, ranteet saattaa palaa helposti ja kansi lentää käsistä ennen kuin sen on saanut laitettua kunnolla kattilan päälle. Täältä http://www.spek.fi/Suomeksi/Turvatietoa/Kodin-turvaopas lisää asiantuntevia ohjeita muutenkin koko kodin turvallisuutta ajatellen. Kannattaa tutustua.