Luonto-Liiton kevätseurannalla on aika pitkät perinteet, kevätseurantaa on tehty jo vuodesta 1976 alkaen. Kevätseurannassa tutkitaan kevään edistymistä eläin- ja kasvilajien avulla. Seurannan kohteena on yht. 41 vakiolajia ja vuosittain vaihtuvat teemalajit. Ideana on tarkkailla kahta asiaa, ensihavaintoja ja lajien runsastumista. Ensihavainnon voi kirjata koska vaan, lajien runsautta arvioidaan kaksiportaisella asteikolla seitsemänä kevätseuranta viikonloppuna, joista ensimmäinen on jo takana päin 12.-13.3., mutta edestä löytyy vielä 26.-27.3., 9.-10.4., 23.-24.4., 7.-8.5., 21.-22.5. ja 4-.5.6.

Tänä vuonna teemana on lehtipuut ja pensaat, seurataan haavan ja koivun lehtien avautumista ja haavan, näsiän, tuomen ja vaahteran kukintaa. Meiltä on ainakin tiedossa vaahteran kehittymisestä tietoa, pihasta kun muutama mahtava vaahtera löytyy. Kevät seurantaan voi osallistua nettilomakkeella tai paperilomakkeella, molemmat yhtä toimivia. Lisää ohjeita täältä http://www.kevatseuranta.fi/ Lisäksi kuvien kanssa voi osallistua Instagramissa #kevätseuranta

Tässä viime kesältä 22. kesäkuuta bongaamani peippo, joka törmäsi ikkunaan ja oli hieman tokkurassa melkeimpä tunnin. Meille syntyi pieni yhteys tuona aikana, kun tarjosin ressukalle juomapullon korkista vettä ja se istui kädelläni pitäen tiukasti kiinni, samalla katsoen tiukasti suoraan silmiin. Millään ei olisi halunnut irrottaa, mutta minulla alkoi tulla kiire töihin. Puoliväkisin istutin peipon aidan päälle pihlajan varjoon tokenemaan, lähtiessäni töihin oli peippo jatkanut matkaa. Viime kesänä pihassa vieraili usein peippo, mutta mistäpä sitä tietää oliko sama kaveri vai ei.. Tähän kännykkäkuvaan olen erittäin tyytyväinen.

IMG_20160315_123246.jpg