Peri italialainen kasvisruoka joka on todella maukas ja täyttävä. Suorastaan juustoisan herkullinen! Erityisesti kun kaipassa oli niin ihania tuoreita munakoisoja, että tätä oli pakko tehdä. Suurinosa hauaa itkettää munakoisoviipaleet, että turha kitkeryys ja neste poistuu, pah. En ole vuosi kausiin törmännyt niin kitkerään munakoisoon että kokisin sen tarpeelliseksi, erityisesti kun paahdan viipaleet pannulla niukassa oliiviöljyssä, nestettä haihtuu jo siinä ihan tarpeeksi. Suotta lisätä suolaa, tulee vaan helposti liian suolainen ruoka.

Parmigiana di Melanzane

3 isoa tai 4 pienempää munakoisoa

oliiviöljyä paistamiseen

 

Tomaattikastike

1 tomaattimurska pkt

1 yrtti tomaattimurska pkt

pieni sipuli

pari valkosipulinkynttä

oliiviöljyä

sokeria

suolaa

mustapippuria

basilikaa

 

Välikerrokseen

3 mozzarellaa

1 pkt parmesania tai vastaavaa pitkään kypsytettyä juustoa esim. Grana Padano

 

Viipaloi munakoisot pituus suuntaan, kaikki yleensä viipaloi pyöreiksi renkaiksi, mitä en käsitä.. Pääset huomattavasti helpommalla kun leikkaat pitkiä viipaleita. Paahda viipaleet pannulla tai uunissa, itse käytin grillipannua, että sain kivat raidat. Valmista tomaattikastike kuulottamalla ensin sipuli ja lisää tomaattimurska ja anna hautua mieluusti vajaan tunnin ajan, samalla kastikkeesta haihtuu nestettä, jota ruokaan tulee auttamatta kohtalaisen paljon. 

Viipaloi mozzarellat ja raasta parmesan. Lado laakeaan uunivuokaan ensin kerros munakoisoviipaleista 1/3 osa, ne saa mennä jonkun verran limittäin. Seuraavaksi laita kastiketta, ei välttämättä 1/3 osaa (ennemmin liian vähän, vaikka tuntuisi liian vähältä) ja lado päälle yhden mozzarellan viipaleet ja 1/3 osa parmesanista. Mikäli tuntuu että kastiketta jää, mielummin jätä laittamatta, ruoka tulee olemaan muutenkin aika kosteaa. Paista 200 asteessa 45 min. jos näyttää että pinta tummuu liikaa, laita folio vuoan päälle, älä taita reunoja, että kosteus pääsee haihtumaan. Anna hautua 10 minuuttia ennen ruokailua, ei pala suu! Ohessa grillatut munakoisot, mimaalinen kastikemäärä ja jo uunista otettu ruoka, väri vaan on aika kummallinen, huono valaistus... 

IMG_20160307_174926.jpgIMG_20160307_175045.jpgIMG_20160307_175226.jpg