Kaapissa on jo pitkään ollut unohdettuna Risentan siemennäkkäri pussi, jonka sisältöön lisätään vain öljyä ja kuumaa kiehunutta vettä sen mukaan teetkö koko pussillisen vai vaan puolikkaan. Koko pussillisesta tulee 2 pellillistä ja puolikkaasta, yllätys kyllä, yksi pellillinen.

pixlr_20160315101903941.jpg

Tänään oli se päivä kun pussi pääsi testiin, eli kippasin puolet pussin sisällöstä kippoon, perään 1/2 dl oljyä ja 1 dl kuumaa vettä. Ohjeen mukaan seosta kuuluu vatkata sähkövatkaimella minuutin ajan ja sen jälkeen se kipataan leivinpaperille, toinen leivinpaperi päälle ja kaulitaan pellin kokoiseksi lätyksi. Pulikka oli kateissa joten painelin käsin leivinpaperien välissä siemenseoksen pellin kokoiseksi, ihan helppoa ilman puikulaakin, ehkä jopa helpompaa. Yllätys yllätys, sovelsin hieman ja lisäsin kostean lättyyn unikonsiemeniä ja seesaminsiemeniä päälle, sormisuolakin olisi varmaan sopinut.. Kaipa sisäinen lähes tiedostamaton mottoni on, älä koskaan tee täysin ohjeen mukaan ;) Uuni lämpiämään 150 asteeseen ja lätty uuniin n.15 min. Leikkaa lätty haluamasi kokoisiksi paloiksi ja takasin uuniin 55 - 60 min. Jäähtyneet palat kannattaa säilyttää ilmatiiviisti, näin ne pysyvät rapeina. Hyvää oli, voin suositella. Seuraavasta setistä teen varmaankin kolmioita, kuten näistäkin alkuun suunnittelin, mutta kädet teki toisin.

pixlr_20160314132024961.jpg