Olen jo jokusen viikon selaillut mitä uutta kasvatella kesällä keittiöpuutarhassa, kasvihuoneessa ja kaikkialla siinä välissä pitkin pihaa. Kolmatta päivää listaan siemen(haave)tarvetta Hyötykasviyhdistyksen verkkokaupassa. Perustellen (itselleni) mitä ja miksi pitää ostaa, mm. muutama basilika lajike, paria eri papua, jotain aivan uutta ja joitakin kestosuosikkeja. Kyyyyyllä nämä kaikki kasvihuoneeseen mahtuu, sinne kylläkin pitää väsätä joku uusi hyllysysteemin.. Että mahtuu. Ahdasta tulee, sanon jo valmiiksi, vaikkei siemeniä ole edes tilattu vielä. Olen hieman myöhässä normaaliin aikatauluun verraten, mutta kyllä ne multiin pääsee heti kun kotiutuvat. Tilaus tehty, postikuluineen hieman alle 40 euroa.

Jotain oli pakko jättää pois, kuten kvinoa jota kyllä olisin halunnut kokeilla, mutta sille ei ole paikkaa! Surffaasin vielä Korpikangas Siemen-Frön sivuilla, en onneksi löytänyt mitään lisää. Huomenna käyn vielä läpi siemenlaatikon, yhtään en muista mitä sielä on. Päätös josta aion pitää kiinni, tänä vuonna ostan vaan ja ainoastaan hyötykasveja, siis suuhun laitettavia, en ainokaistakaan kukansiementä. Aiemmista vuosista täysin eroten, multiin ei myöskään pääse chiliä, eikä näemmä kurkkuakaan, kesäkurpitsa ja avomaakurkku saa luvan riittää. Olisi kiva lueskella muidenkin siementen metsästyksestä, tai multahaaveista, mitä multiin tänä vuonna. 

Äsken käytiin koiruuden kanssa ulkona ja pihassa suunnittelin mm. pavuille uusia paikkoja, laskeskelin mittoja perinteisellä jalkatekniikalla. Pitkin hankia! Koska puhelin ei ollut mukana tein laskutehtäviä hankeen, mahtaa tuo mies kummastella aamulla kun koiruutta ulos vie! :D Taitaa mennä samaan kategoriaan kun se lintujen tiirailu sohvalla seisten että näin vuorimännyn yli.. Mistä tulikin mieleen, pyrstötiaiset vieraili perjantaina taas! Tällä kertaa mieskin ennätti nähdä ne, oli sen verta ajoissa kotosalla.