Tästä on vuosia kun olen viimeksi syönyt rullakebabia, ja jostain syystä se on pyörinyt mielessä hartaasti. Nyt päätettiin ottaa testiin omatekoinen versio. Tehtiin oma vakio pizzapohja, jaoin taikinan kahtia ja kaulin leivinpapereiden välissä hyvin ohueksi plätyksi, peitti melkein koko pellin. Pohja paistettiin 125 asteessa niin että tuntui kypsältä, hieman alle 10 min. Ennen tätä oli kaupan pussi kebab paistettu, tomaatit pilkottu ja kermaviilikastike tehty ja annettu maustua. Plätty kun tuli uunista leiviteltiin salaatti, kebab ja kermaviili (chili, sitruunamehu, suola ja sokeri) reiluun puoleen väliin saakka ja rullattiin. Kyllä meinaan oli hyvää! Ensimmäinen paistunut plätty oli parempi, koska se jäi hieman kosteammaksi ja rullautuii helposti. Jos kokeilet kotona, anna pellin jäähtyä ennen sen toisen paistoa, tai laita plätty toisella kylmällä pellillä uuniin. Meillä ensimmäinen pullistui komeasti pallolle, mutta se toinen kuumalle pellille laitettu kuivahti nopeammin ja reunoista tuli rapsakat. Sinällään ihan kiva suutuntuma, mutta se rullaus ei ollut yhtä sujuvaa. Jälkkäriksi tietty kaffet, voi että oli hyvä välipala! Voin suositella!

pixlr_20160416231150740.jpg