Pihassa alkaa olla enemmänkin kasvun merkkejä, keittiöpuutarhassa ruohosipuli on jo pitkään näyttäytynyt. Ilmojen välissä viiletessä kasvu on hidastunut, mutta hyvällä teholla sielä nousee! Meillä on käyttömäärään nähden aivan liikaa ruohosipulia, sitä karsinkin pari vuotta sitten kun keittiöpuutarha valmistui, enään on n.50x50cm. Eli hyvinkin riittävästi. Myös raparperi nousee hitaasti mutta varmasti, voin jo maistaa sen herkullisen kirpeyden, ensimmäisestä sadosta tehdän aina piirakka, se on traditio josta ei voi tinkiä. Mansikoilla on lintuja varten valemansikoita, että oppivat että kasvupaikalla on vaan kovia punasia juttuja, ei yhtään herkullisia mansikoita.. Toimii yllättävän hyvin. Nuo valemansikat voi maalata joko ihan perus punasella maalilla, sprayllä, kynsilakalla tai pienoismallien maalilla, millä nuo meidän valemansikat on maalattu, löytyy leluosastolta. 

pixlr_20160416203823641.jpg

Yllättävän hyvin muuten kestänyt nuo nimikekivet, jotka on maalattu pari talvea sitten ihan tavallisella valkosella kynsilakalla ( joka tuppasi paakkuuntumaan kynnellä) hammastikkua apuna käyttäen. Ovat ihan ympärivuoden kasvulaareissa, ihan kun nuo valemansikatkin. 

Laitoin keittiöpuutarhaan matalalla lautasella sokerivettä, koska pörriäisiä näkyy jo jonkun verran, mutta niille ei ole kauheammin kukkia mistä saisi mettä. Kivet on seassa siksi että pörriäinen pääsee sokerihumalassaan kuiville jos sattuu sinne mulahtamaan. 

Törmäsin tähän kuvaan Instagramissa jokunen aika sitten, ja nyt satuin bongaamaan sen Pinterestistä, laitan sen nyt teidänkin iloksi. Kuvassa on kissan lisäksi kiukkunen kani, vai mikäli pikku jyrsijä nyt mahtaisi ollakaan, löytyykö?

IMG_20160331_110758.jpg