Teki mieli pikkusuolaista, jote kaupan hyllyjen väleissä seikkaillessa päädyttiin yhdessä tuumin päädyttiin fetanyytteihin, vai miksi niitä nyt kutsuisi.. Juustohyllyllä arvottiin että tuleeko niihin täytteeksi maustettua tuorejuustoa, vuohenjuustoa vai fetaa. Miehen päätöksellä päädyttiin fetaan, koska kaikkia niistä vaihtoehdoista teki mieli, mutta taikina määrä oli hyvin rajallinen. Olen testannut ainakin kerran aikasemmin tuota Schärin lehtitaikinaa, mutten yhtään muistanut oliko se hyvää vai ei. Se Frian lehtitaikina levy ei miellytä, koostumus ja maku ei riitä. 

pixlr_20160419152518347.jpg

Paketin mukaan sulatus kestää huoneenlämmössä 3h tai mikrossa 5 min. Koska suolasta teki mieli hetimmiten, sulatin mikrossa, vain 3 min. koska taikina oli ollut pois pakkasesta jo 40 min. kun kotiin päästiin. Se oli silti liikaa, kuvassa tummempana näkyvät kohdat on alkaneet jo kypsyä, niiden kohdalta taikinan reunoja oli hankala saada edes kiinni. Eli mikäli mahdollista, anna taikinan sulaa kaikessa rauhassa huoneenlämmössä jos maltti riittää. Lehtitaikina on nätisti rullalla, kätevää sinällään että työpöytä ei sotkeennu ja se on helppo sulaneena avata. Käytin reunojen kiinnityksessä vettä, jonka levitin kädellä koko taikina levyn pintaan, aatoksella että taikina kestäisi paremmin taittamisen, näin ehkä saattoi ollakin. Ihan jokaisessa se ei riittänyt ja pari nyyttiä repsahti auki jo ennen uunia. Koko paketista sai 9 palaa, harmi ettei tullut mitattua koko taikina levyn mittoja, mutta arvioisin että n.30x30 cm. Valmiit nyytit voitelin kananmunalla ja ripottelin päälle unikonsiemeniä. Paistoin n.11 min., pakkauksessa 210 asteessa paistoaika oli 10-12 min. kerrankin hyvin suuntaa antava! 

Kaiken kaikkiaan voin suositella, taikina ei ole liian paksu, ei liian rasvainen, eikä mauton. Vaikkakin tarvitsee sisälleen jotain maukkaampaa, kuten kaikki lehtitaikinat, oli ne sitten gluteenittomia tai ei. Taikina ei juurikaan veny, tai anna periksi samalla lailla kun tavallinen vehnäjauho taikina, eli kannattaa käsitellä varoen. Mutta hyviä tuli, kannattaa kokeilla! Jälleen hyvä Schärin tuote..! Taikinalla oli hintaa hieman yli 4 euroa, joka määrään nähden aika paljon, mutta se on normaalia näissä gluteenittomissa tuotteissa.

Maistoin ensimmistä kertaa siskolla käydessä Finaxin juustokeksejä, (kuva netistä) todella maukkaita! Ei ollenkaan perus gluteenittomia pahvinpaloja kuten monet muut. Myös näitä voin lämpimästi suositella, ei tarvitse välttämättä mitään päälle, ehkä jopa parempia ilman mitään.. 

finax.jpg