Onneksi kuitenkin välillä on taukojakin, pääsee nuuskuttelemaan raitista ilmaa, ihan ilman siitepölyjä! Kuten eilen, kun meille vaihdettiin eilen uusi IPC-kontti joka toimii sadeveden talteenottajana niin pihan kun kasvhuoneenkin kasvien kasteluun.IPC-kontti on siis sellanen 1000 litranen muovi kontti, jossa on metallikehikko ympärillä. Vesi siihen tulee puutarhavajan katolta, pinta-ala on jotakuinkin 15 neliötä, riittää mainiosti meidän pihan tarpeisiin. Ja saatiin juuri mainiosti hoidettua vaihto-operaatio sadetaukojen välissä. Kun sade taukoaa käydään usein koiruuden kanssa "tarkastusreissulla", kun ei viitsi pidemmälle lähteä tällä ilmalla. Räpsin siinä sitten joitakin kuvia, oikein kunnon kameralla saisi vaikka mitä otoksia, mutta näihin on tyytyminen.

pixlr_20160527150746228%20%281%29.jpg

Tänään päivä onkin pitkälti mennyt tv:n ääressä, kurkku tuntuu karhealta ja olo on vetämätön. Ajatuksissa on ollut jo pidempään virkata matto kasvihuoneeseen, sielä kun tulee välillä sateella möyhittyä polvillaan, tai ihan vaan istuttua sateensuojassa, voi sitten istua siinä matolla. Tuoli ja pöytä kun on siinä kasvihuoneen terassilla, mutta nehän kastuu jos vettä sataa! Alunperin ajatuksena oli tehdä hieno pitsireunainen matto, mutta koska järki tänään kulkee kun päivä betonisaappaissa, tästä tulee nyt ihan vaan tavallinen, mahdollisella pitsireunalla.

IMG_20160527_153347.jpg

Kuteena on pari kesää sitten Jämsästä ostettua II-luokan kudetta, joka todella on sitä itseään, kakkosluokkaa. Osan matkaa kude on alle 5 mm paksua ja osa reilusti yli sentinkin, ja solmuja riittää. Paikotellen harmittaa, mutta kun I-laadussa ei olut tuota vihreää! Kuva hieman vääristää, väri on todella kirkkaan vihreä <3