Kun jollekin asialle ei ole hyvää nimikettä, mutta se on kuitenkin jokin kiinteä irtonainen asia, se on knölli. Oli se sitten hyvää tai pahaa. Nämä knöllit on niitä hyviä knöllejä. En haluaisi sanoa niitä kekseiksi tai pipareiksi koska vaikka ne teoriassa on keksejä, mutta ne ei kuitenkaan ole keksejä sen perusmuodossa.. Eli tänään tehtiin sitruunaknöllejä kahvin kanssa, resepti on muunnos Pinterestin ulkomaisesta reseptistä.

IMG_20160517_110831.jpg

Sitruuna knöllit

200 g mantelijauhoja

20 g sokeria

1,5 sitruunan kuorta raastettuna

2 munan valkuaista

1 tl sitruunanmehua

n.½ dl tomusokeria

Pienesti suolaa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Raasta sitruunan kuori, mittaa kaikki muut aineet isompaan kulhoon, paitsi kananmunan valkuaiset ja sekoita. Vaahdota valkuaiset kohtuu kovaksi vaahdoksi ja lisää muiden aineiden joukoon. Sekoita tasaseksi taikinaksi, ja muotoile n.ruokalusikan kokoisia palloja jotka kierittele tomusokerissa ennen pellille laittoa. Knöllit eivät juurikaan leviä, eli ne voi huoletta asetella lähekkäin leivinpaperille. HUOM;parhaan paitsotuloksen saat, kun levät leivinpaperin kuumalle pellille, knöllit saa paremman pohjan. Paista 175 asteessa 15-17 min.

IMG_20160517_110928.jpg