Ei ole tullut aiemmin ostettua näitä Hannun kaurasämpylöitä koska aina on ollut tarjolla jotain varmaa suosikkia, ja miksi silloin ottaa riskiä.. Noh, nyt mies oli ostanut tuliaisina näitä, ja hyviähän ne on! Maistuu mainiosti ihan suoraan pussista tai paahtimen kautta, asia joka ei todellakaan toimi kaikkien gluteenittomien kanssa.

IMG_20160615_110936%20%281%29.jpg

Ohessa myös uusi suosikki, Créme Bonjourin Jalapeno! Voi pirskatti että osaa olla hyvää! Nimenperusteella voisi olettaa että on tiukkaakin, mutta ei ainakaan minun mielestä. Itsehän syön kausiluontosesti paljon esim. Dion Pepperoneja, saatan käydä jääkaapilla katsomassa mitä suuhun laittaisi ja poistua syötyäni jokusen pepperonin.. Niitä ostetaan niitä pääasiassa ruokiin, mutta suurimalti osalti ne taitaa päätyä kyllä ennen sitä jonnekin muualle. Kuten näkyy, kausi on päällä.. Eikä ole kallis herkku!

IMG_20160618_114240.jpg

Meillä ei ole ollut falafelejä pitkään aikaan, ne sattui tulemaan kaverin fb päivityksessä vastaan joten niitähän oli saatava.

Falafelit 

3 prk á 265g (795g) kikherneitä

puolisen ruukkua korianteria

1 valkosipulinkynsi

reilu ½ dl kuorettomia seesaminsiemeniä

melkein dl yrttimaustettua kaurakermaa

2 rkl vettä

suolaa

pippuria

Soseuta kikherneet, hienonna korianteri ja valkosipuli, sekoita kaikki ainekset yhteen aja anna levätä reilu puoli tuntia (mielummin tunti) jääkaapissa. Muotoile palleroiksi leivinpaperille ja paista uunissa 200 asteessa n.30 min. TAI paista pannulla öljyssä / uppona kattilassa. Falafelit on sen verta kuivia, suosittelen niiden kanssa aina jotain kostuketta, kurkkujogurttisötvä tai maustettu kermaviilisötvä sopii loistavasti.

pixlr_20160618112409126.jpg

Suurista suunnitelmista huolimatta täälä virkataan sohvan kulmauksessa, eikä väsätä kaikkia niitä mitä alunperin suunnittelin. Ja ihanaa että sataa, ei ole mitään ulkoilu pakkoa! Villasukat, virkkuukoukku, teekuppi ja boksilta vanhoja tallenteita, niistä on rauhallinen lauantai tehty. Tosin saattaa olla että jo tunnin päästä alkaa sormet syyhytä ja laulaa joko ompelukone tai pöytäsaha..