Tarkastelin vanhoja postauksia, kun tarkastin kauanko lähes ikuisuusprojektilta vaikuttanut avokado siemenestä kasviksi kestää. Laitoin avokadon siemenen veteen 9.3.2016 ja tänään 10.9.2016 sain siirrettyä sen ruukkuun. Tokihan sen olisi voinut laittaa jo aiemmin, mutta noudatin Youtube videon tekijän ohjeita että on tarpeeksi isoja lehtiä ja kunnolliset juuret, että kasvi kestää siirron vedestä multaan. Kasvihan on koko tuon vedessä kasvamisen ajan ollut kylpyhuoneen lattialla, koska sielä on lattialämmitys ja vesipiste lähellä. Vettä haihtuu suht vikkelään kun lattialämmitys hohkaa vesiastian alla. Tällä välillä en muuta sille tehnytkään, lisäsin vettä ja odottelin. 

Etsin sopivaa ruukkua jo jonkun aikaa, ennen kun Plantagenissa silmiin osui täydellinen ruukku, korkea, kivan mallinen, ja ennen kaikkea, valkoinen. Ensin valitsin astetta pienemmän ruukun, mutta mietin kuinka äkkiä kasvi kasvaa siitä yli, joten valitsin keskikokoisen (?) ruukun, joka on muutenkin mittasuhteiltaan kivempi. Hintakaan ei ollut aivan järkyttävä, 8 euroa.

Avokado kasvatti alkuun n.20 cm varren, ja alkoi sitten kasvattaa toista vartta, varteen ilmestyi jopa pari pienen pientä lehteä, mutta sitten oksa surkastui. 

pixlr%20%281%29.jpg

Pienesti vinoonhan tuo avokado asettui, mutta koska juuret napsahtaa niin helposti poikki, en arvannut sitä alkaa hurjasti suoristelemaan. Ehtiihän sen kasvua ohjailla sitten kun näkee että se jää eloon ja voi hyvin. Ajattelin kasvin tuuheutumisen vuoksi napsasta varren poikki parin ylimmän lehden alta, kunhan se lähtee ensin hyvään kasvuun. Käytän leikkauspinnan suojaamiseen kanelia, ettei varteen pääse mitään epäpuhtauksia leikkauspinnasta. 

IMG_20160908_131807.jpg

Melkoselta honkkelilta se näyttää, mittaa on n.60cm, on ainakin tilaa kasvaa, alimmat juuret on ruukun leveässä osassa. Ainakin vielä vaikuttaa kestäneen multauksen hyvin.