Meillä piti olla kinkkukiusausta, mutta jäikin kinkku käyttämättä, joten tänään se pääsi piirakkaan. Itse käytin Semperin grov mixiä että saan pohjaan on hieman purutuntumaa, jauhoja vaihtamalla saa pohjan rakennetta muutettua paljon. Ajatuksena oli laittaa yrttejä myös pohjataikinaan, mutta aivot ei pysyneet mukana toiminassa. Alla olevassa kuvassa jauhopussissa on musta pyykkipoika, joilla suljen jokaisen jauhopussin (gluteenittomassa keittiössä niitä riittää) jota säilytän joko alkuperäsessä (Semper) pakkauksessa tai ilman. Pysyy pölisevät jauhot hyvin pusseissaan. Niille on muutenkin paljon käyttöä keittiönpuolella.. Meillä vaan värilliset pääsee ulos, ja mustat pysyy visusti keittiö käytössä.

IMG_20160926_154843.jpg

Tällainen tuoksun lähde tuli uunista..

IMG_20160926_154809.jpg

Piirakka pohja

100 g voita

2 dl Semper grov mix jauhoja

2 rkl kylmää vettä

1/2 dl Emmental juustoraastetta

ripaus suolaa

Nypi voi jauhoihin, lisää vesi, suola ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi ja taputtele jauhoisin käsin piirakkavuokaan (halk.n.25cm)

 

Täyte

n.100 g kinkkusuikaletta

n.100 g Emmental juustoraastetta (loput 150g pussista)

3 munaa

2 dl ruokakermaa

timjamia

oreganoa

mustapippuria

suolaa

Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita muut ainekset joukkoon. Kaada seos piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa n.35-40 min, tai kunnes piirakka on kypsää.

Keittiöön levisi todella huumaava tuoksu, ja kuten kuvasta näkyy, yrteissä ei säästelty!

IMG_20160926_154708.jpg