Ostin testiin Fazer vatsaystävällinen gluteeniton sämpylä nimisiä sämpylöitä, pussi sisältää 2 halkaistua sämpylää, joiden pinnalla on kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä. Sämpylät on luontaisesti gluteenittomia ja jauhoina on käytetty riisi-, maissi-, tattari- ja perunajauhoja. Tuotteella on avainlippumerkki, ovat paistettu suomessa, mutta raakaaineiden alkuperästä ei ole tietoa.. Testasin yhden suoraan pussista margariinilla ja juustolla, ihan ok verrattuna moneen gluteenittomaan perus "puukuitulevyleipään". Harmillisesti valtaosa siemenistä jäi pussin pohjalle, söin ne sitten sieltä.. Paahdettuna maistuu yllävänkin hyvältä, siemenet saa pähkinäisempää makua, pinta rapeutta ja tuoksu on parempi. Suosittelen mielelläni, hintakaan ei tuore sämpyläksi aivan järkyttävä, 2,69 euroa.

IMG_20160830_095448.jpgpixlr%20%283%29.jpg

Saisi muutkin kotimaiset isommat leipomot iskeä gluteenittomien tuotteiden kimppuun, joskos tarjonta paranisi. Meidän lähi Prisma on muuttanut valikoimaansa leivissä radikaalisti, onneksi sentään kaikki lempileivät ei ole hyllystä poistuneet, mutta Schärin Rustico on harmi kyllä jäänyt pois. Otan testiin pari muutakin uutuutta ihan tässä lähipäivinä, toivon seuraajaa niin passelille Rusticolle..