Löysin Pinterestistä houkuttelevan reseptin, onneksi otin screenprintin aineksista.. Sormi osui juuri väärään aikaan väärään kohtaan puhelinta ja resepti itsessään hävisi taivaan tuuliin. Kuten olettaa saattaa, hieman tuli sovellettua omanlaiseksi reseptiä.
1 isohko munakoiso
3 munaa
2 pkt rainbow yrttimaustettu tomaattimurska
150 g pakaste pinaattia
2 mozzarellaa
3 dl Grana Padanoa
1 pkt Philadelphia tuorejuustoa
Gluteenittomia korppujauhoja
Mustapippuria
Timjamia
Oregania
Chilijauhetta
Suola
Öljyä paistamiseen
Sekota yhteen tuorejuusto ja osa (2/3) hienoksi raastetuista juustoista sekä pinaatti, laita täyte jääkaappiin tekeytymään. Kuumenna tomaattimurskat hiljalleen liedellä. Viipaloi munakoiso ohuiksi viipaleiksi, mitä ohuempi, sitä helpompi rullata. Riko matalalle lautaselle munat ja riko niiden rakenne. Sekoita toiselle lautaselle korppujauhoja, mustapippuria, chilijauhetta ja suolaa. Pyörittele munakoisoviipaleet kananmunassa, sitten korppujauhoissa, paista pannulla molemminpuolin ns.kullanruskeiksi ja asettele talouspaperille etttä ylimääräinen öljy irtoaa munakoisoista. Mausta kuumentunut tomaattikastike sokerilla (vie kitkeryyttä ja korostaa tomaaatin makua), suolalla ja mustapippurilla. Kaada reilu puolet tomaattikastikkeesta uunivuokaan, täytä munakoisorullat joko vain toisesta päästä pinaattituorejuusto täytteellä ja rullaa, tai levitä ohut kerros kauttaaltaan, itse tein jälkimmäisen mukaan. Asettele rullat vuokaan kastikkeen päälle, jos rullia tulee paljon, lisää kastiketta ensimmäisen rulla kerroksen päälle ja lado uusi kerros. Kun kaikki munakoisot on rullattu, kaada loppu kastike päälle ja loput juustosta (1/3). Paista 200 asteessa n.25 min. Ideana on kuumentaa jääkaappikylmä täyte, muut ainekset kun on melkolailla kuumia / lämpimiä.
Koska munakoisoviipaleet oli hieman kuumia vielä, täyte alkoi sulaa.
On useasti tullut tehtyä lasagne munakoisosta, mikä on myös herkullista, mutta munakoiso itsessään kun ei ime tomaattikastikkeesta irtoavaa kosteutta, nämä korppujauhotetut munakoisot on täydellisiä, ne imee liian kosteuden vuoan pohjalta, silti olematta ihan veteliä.
Viipaloin munakoison todella ohuiksi viipaleiksi, kun sain kaikki rullattuani laskin että rullia oli 23.
Herkullinen ja meillä jatkoon päässyt resepti, voin suositella.
Kommentit