Kävipä kerran niin, että mies yksin kaupassa oli bongannut kyssäkaalin, uusista mausta kiinnostuneena nappasi matkaan pari ja kotiin tullessa intoili että kun en ole koskaan maistanut, niin olihan niitä pakko ottaa testiin. En muista itsekään sitä maistaneeni, joten eikun googlailemaan mitä kaikkea siitä keksisi. Ensimmäinen houkutteleva resepti oli kyssäkaalivuoka, johon tosin tuli jauhellihaa ja ohrasuurimoita, joten eikun soveltamaan! Ylemmässä kuvassa vuoka on ennen uunia ja alemmassa paistettuna. Ompas isot kuvat, huh huh..

IMG_20161025_122351.jpgIMG_20161025_122437.jpg

Kyssäkaalihärkis vuoka

2 dl riisiä

600 g kyssäkaalia

1 sipuli

1 pkt härkistä

suolaa

mustapippuria

 

Liemi

2 dl kaurakermaa

3 dl kaurajuomaa

2 kananmunaa

 

Pinnalle 

korppujauhoja

voita

Keitä riisi kasvisliemikuution kanssa kypsäksi. Silppua sipuli ja kuulota se pannulla, paiston loppu vaiheessa lisää joukkoon härkis, jota voit pieniä paistinlastalla jos se on liian suurina paloina. Kuori ja raasta kyssäkaalit isolla terällä, sekoita kaikki ainekset sekasin, mausta suolalla ja mustapippurilla ja kumoa uunivuokaan. Kaada päälle sekoitetut munat, kaurakerma ja kauramaito, sekä ripottele pinnalle gluteenittomia korppujauhoja ja voi nokareita. Paista 200 asteessa noin tunti.

Hyvää oli! Annos on sen verta iso että meillä siitä syö 2 henkeä 3 päivää, ensimmäisenä päivänä tuoreeltaan uunista, toisena mikron kautta ja kolmantena paistettiin pannulla, kaikki erittäin hyviä. Mielelläni suosittelen, on todella maukasta! 

Meillä syödään härkistä jonkun verran, sitäkin suosittelen, mutta mikä raaka-aine ei tarvitse mausteita jossain määrin.. Kuten osa varmaan muistaa, meillä on testattu myös nyhtökauraa, hinta - laatu suhteeltaan härkis on parempi, vaikkakin nyhtökaura sisältää puolet enemmän proteiinia (34,1 g / 17 g).