Kirjaimellisesti, eilisen projektit kuivui uunissa illasta aamuun. Ihan vaan siksi kun kuivuvat paremmin ritilän päällä, eikä olleet kolhiintumassa. Tein siis timantin ja pyramidin kipsistä, ohessa hieman kuvia tekovaiheista.

kuva%201%20%286%29-normal.jpg

Ensin liimasin kuvion paksummalle kartongille, leikkasin muodon irti. Tässä vaiheessa kehotan liimaamaan paperin hyvin kartonkiin kiinni, muuten kupru paperissa melko varmasti näkyy lopullisessa tuotteessa. 

kuva%202%20%286%29-normal.jpg

Painoin kartongin kirjamuoviin viivoitus muoviin päin. Painoin viivottimen kulmalla kunnon jäljet kulmaan, näin kartonki taipuu paremmin. Yhdistin alareunat tiiviisti yhteen, jonka jälkeen kiinnitin maalarinteipillä myös yläosan reunat.

kuva%203%20%284%29-normal.jpg

Seuraavaksi sekotin kipsin ja veden yhteen, huolehdin ettei seoksessa ollut paakkuja, ja kaadoin hieman jo lämmenneen ja saostuneen kipsin muottiin, jonka olin laittanut säilykepurkin päälle. Purkin avulla pystyy hallitseman muotin pysymistä suorassa, sekä mahdolliset valumat menee purkkiin.

kuva%204%20%284%29-normal.jpg

Reilun tunnin kuluttua irrotin muotin kipsin päältä ja nostin kipsit talouspaperille kuivumaan. Lopulta jätin ne yön yli uuniin kuivumaan uuniritilän päälle, olivat kolhuilta suojassa ja samalla myös pohja sai ilmaa.

kuva%203%20%286%29-normal.jpg

Ei näemmä paras mahdollinen kuva, mutta muoto ilmenee. Annan kipsin kuivua vielä päivän tai pari, ja kokeilen saanko lakalla kovetettua pintaa hieman, näin timantti ei ole niin hauras. Mikäli joku haluaa voin jakaa katkoviivakuvan.