Jo toinen täydellinen resepti löytö pienen ajan sisällä, bataatti pyörykät! Hieman epäuskoisena lähdin kylläkin tekemään, kun maistoin valmista raakaa taikinaa, tiesin että hyvää tulee. Virrat vähissä, joten pyörykät lähti ensimmäiselle maistokierrokselle gluteenittomien kalapuikkojen ja kermaviilisötvän kera. Voin suositella, sinällään, tai oheisten yhdisteiden kera!

IMG_20160924_175641.jpg

Kermaviilisötvä

1 prk kermaviiliä

reilu rkl sokeria

suolaa

Kaikki sekasin, anna maustua (sokeri & suola sulaa) ja tarjoa joko dippinä tai kastikkeena.

 

Bataatti pyörykät

1 bataatti

1 tlk valkoisia papuja

1 sipuli

1 rkl soijakastiketta 

2 rkl sweet chili kastiketta

2 dl mantelijauhoa

1 tkl kurkumaa

1 tl cajun mausteseosta

mustapippuria

Paistamiseen öljyä

Kuori ja kuutioi bataatti sekä höyrytä se, kypsyy alle vartissa. Voit myös kypsentää bataatin uunissa niin pehmeäksi että sen pystyy murskaamaan haarukalla. Jos kypsennät uunissa, työnnä esim.metallinen varrastikku sen läpi pituus suunnassa, metalli kuumenee ja kypsyttää bataattia myös sisältäpäin ja kypsennys nopeutuu. Pilko sipuli pieneksi ja murskaa pavut mössöksi, joko haarukalla tai silppurilla. Sekoita kaikki ainekset yhteen, mantelijauho viimeisenä vähitellen. Voi olla että tarvitset vain 1,5 dl tai koko 2 dl, lisää jauhoja sen verran että taikina on öljytyin käsin käsiteltävissä, se voi olla löysähköä, kunhan siitä saa pyöriteltyä palloja. Uunissa kosteutta haihtuu lisää ja pyöryköistä tulee helposti kuivia ja hajoavia. Pyörittele pallerot uunipellille ja paista 225 asteessa n.20min.tai kunnes pinta on ruskistunut, kannattaa tarkkailla palleroiden pohjaa 20min-> ettei tummu liikaa. 

IMG_20160924_175609.jpg