Monen päivän suunnittelun jälkeen se vihdoin koitti, ilta kun tuntui että nyt isketään sormet multiin! Istutus alustoina käytin syksyllä tarjouksesta ostettuja turve ruukkuja sekä omia lehtiruukkuja. Joiden osalta pääsin helpolla, miehes osallistui kylvöhommiin tekemällä lehtiruukut! Multiin pääsi punasia ja keltasia kasvihuonetomaatteja, pihvitomaatteja, neljää erilaista chiliä ja toissavuonna virosta tilattuja petuniahkoja, en ole varmalajikkeesta, mutta kukka näyttää paljon petunialta.. Punaset kasvihuone tomaatit pääsi kauramaitopurkiin, johon keksin laittaa varmuuden vuoksi tuuletusta varten korkin kohdalle paperia, jos tulee lorotettua liikaa vettä. En tiedä toimiiko, mutta ideatasolla toimii ainakin. 

mosaicf57935c3c2f7f87b7a23517474a67f2c43

Laskin että pieniä istutus ruukkuja tuli kaiken kaikkiaan 76, joista 26 oli niitä valmiita. Koska iso osa siemenistä on viime vuodelta, laitoin 3-4 siementä per ruukku, niistä varmaankin 1/3 ei idä ollenkaan. Ruukut laitoin jokusen vuoden vanhoihin istutus laatikoihin (n.35x25) jotta siirtely on helpompaa. Laitoin samaan laatikkoon kaikki chilit, jotka itää pajon hitaammin kun muut siemenet, ei tarvise sitten niitä kauheemmin nostella lootasta toiseen. Kastelin ruukut ja vein kodinhoitohuoneen tasaseen lämpöön elostelemaan. Sain muuten koko kylvömulta pussin tuhottua, yleensä ensimmäisessä istutus erässä menee vajaa pussillinen, mutta nyt meni jo koko pussukka. 

Lisään oheen ruukkukoneeni ohjeen, joka onnistuu kyllä ilman palikkaa ja alustaakin. Kunhan on joku pyöreä palikka, minkä päälle pyörittää kaksinkertaisena sanomalehteä, teippaa kiinni reunaan ja painaa pohjan hyvin kiinni. Parastahan tässä olisi käyttää paperiteippiä, siis semmosta mikä on ihan paperia, mutta en jaksanut tonkia laatikoita sen takia vaan käytin perinteistä toimistoteippiä.

mosaic53194e8f297ef21db4cf89701bf7e6f3ad

Nyt vaan odotellaan että mitä pikkuruukuista nousee ja odotelessa laitetaan vähän lisää siemeniä multiin. Mutta nyt seuraavan projektin kimppuun..