Käytiin tuossa koiruuden kanssa D-vitamiinilla. Siis ulkona, koiruus nuuskutteli pitkin pihaa ja minä terassilla teekuppi hanskassa. Mahtava lähes keväinen aurinko lämmittää kivasti, linnuillakin on ääntelyt jo enemmänkin keväisiä, kun talvisia joikuja. Oletteko kiinnittänyt huomiota moiseen seikkaan?

IMG_20160302_111056.jpg

Juhannusruusun alle tuli jopa mustarastas seuraamaan meidän puuhia, monet talitiaiset ja sinitiaiset kävi syömässä automaateilla vaikka oltiin ihan muutaman metrin päässä mietiskelemässä, että montako linnunpönttöä sitä saataisiinkaan mahdutettua pihapuihin. Ennestään on jo 3 pönttöä, mutta tarvehan olisi suurempi, ja intoa kun on tehdä niin mikä jottei. Vielä ainakin ajatuksen tasolla on tehdä 3 erilaista pönttöä; pönttö joka soveltuu sinitiaiselle, hömötiaiselle, töyhtötiaiselle tai kuusitiaiselle. Toinen joka soveltuu kirjosiepolle tai talitiaiselle ja kolmas joka soveltuu puukiipijälle, joka poikkeaa malliltaan täysin verraten kahteen ensimmäiseen. Olen pariin otteeseen bongannut puukiipijän syöpöttelemässä koivunrungolla, ja miksei sillekin voisi pönttöä virittää, eriasia on, kelpaako pönttö sille. 

Pönttösuunnitelma on siis tehty, enään puuttuu toteutus. Mallista poiketen taidan kuitenkin päätyä etuseinän avaavaan malliin, sen tyhjennys on ainakin omassa mielessä loogisempi. Voihan se olla että malli vaihtuu sivuseinän avaavaan, lienee olisi pöntön paikan mukaan ehkä viisaampi, katsotaan kunka käy. Onko muilla pöntön väsääjillä kokemusta sivusta avattavista pöntöistä? Kokemuksia niistäkin otetaan mieluusti vastaan! 

 

 

p%C3%B6nde.jpg