Tuntuu että aina kun tongin papulaatikkoa, tuntuu että sieltä löytyy jotain sinne täysin unohdettua. Kaiken lisäksi mies toi kaupasta tullessaan mungpapuja, jolloin tajusin niitä olevan papulaatikossa vielä tuplamäärä. Mikäpäs siinä, joskos idättäisi salaattiin ituja niistä! Aivan purkin ohjeen mukaan huuhtelin desin verran papuja kolmeen - neljään kertaan haalealla vedellä ja laitoin likoamaan 12 tunniksi suureen lasipurkkiin, jonka suuaukon peitin polvisukalla (onnistuu vallan mainiosti niksipirkan mukaan sukkahousuillakin ;) ) ja sidoin narulla kiinni. 12 tunnin päästä laskin vedet purkista pois ja huuhtelin vielä pariin kertaan. Laiton purkin pimeään kaappiin pyyhkeen sisään mietiskelemään. Kolmantena päivänä alko kasvua näkyä, aamusin jätin purkin hetkeksi pöydälle vesineen, että idut saa vielä vähän kauemmin nauttia vedestä. Kaiken kaikkiaan huuhdoin 6n päivän ajan aamuin illoin ituja ja palautin kaappiin pyyhkeen sisään. Kuudentena päivänä jätin idut muutamaksi tunniksi pöydälle ottamaan valohoitoa. Papujen määrä ituina moninkertaistuu ja tuo desi riittää loistavasti noin viikoksi. Kun nuo mungpavut on syöty, laitan sinimailasta itämään. Idätyksessä erona oikeastaan vaan se että liotan niitä vain 5 tuntia ennen idätyksen alotusta. Muistattehan aina huuhdella idätykset ennen syöntiä jääkaapista otettaessa, erityisesti jos idut on läheskään ilmatiiviissä astiassa. 

mosaic113d3cd4c592e3f03ff10b2590c38b7a10

Vinkkinä, papujen huuhteluvesi soveltuu loistavasti kukkien kasteluvedeksi, mutta juoda sitä ei pidä!