Meillä on pari päivää asennettu uutta ulko-ovea, koska talo on vanha, kaikki ei aina mene kuten voisi olettaa. Mutta ovi on ihana! Vanhan verrattuna ihana valkonen piriste! Ovi on aika perinteinen 6 ruutunen, ikkunapinta-alaa on nyt vanhaan verrattuna kolminkertainen pinta-ala, kivasti tulee enemmän valoa! 

Kiva vaihteeksi kuulla työnääniä jostain muualta, naapurissa kaadetaan vanhaa omenapuuta, ei käy kateeksi, meillähän on kaadettu pari puuta, toinen tosin teki päätöksen itse ja repsahti todella järeän puutarhapenkin päälle. Kumpikaan ei selvinnyt. 

Sahauksen ääniä kuulostellessa nautiskellaan takkatulesta ja kauramaitolattea ja Papagellon pistaasi jäätelöä, mukavaa sunnuntaita itsekullekin! Btw, silikonien vaihto selvisi myös miehelle tänään! :D

mosaic43d6dcf55e27a413d6b0687c76844ae4fe

En muista onko arkkua tullut kuvattua tänne noilla suojalankuilla.. Joten tässäpä siitä uusi kuva. Puu on valkotammea ja suojasin ne yksinkertasesti mehiläisvahalla.

mosaic0d5b6b891cb3f9b25f17568ac3d7352acb

Ja koska arkku näkyy noin paljon, nii näytetään senkin alkutaipatetta meillä. Kansi on vain oikastu (huom, puutapeilla! tähän ei ole lisätty yhtään naulaa tai ruuveja), ja hiottu sekä luonnollisesti maalattu, pellavamaalilla. Lisäksi siitä on poistettu valtava määrä lähes hevosen kokosia nauloja ja ruuveja. Ammatti entisöijä arvioi arkun iän kuvien perusteella 1700-luvun lopulle, lisäksi hän kertoi mitä hän vaihevaiheelta tekisi arkulle. Koska en itse ole näin vanhaa esinettä koskaan entisöinyt, varsinkaan takuulla oikein, päätin tehdä sen itse. Budjetillakin toki oli osuutensa asiaan.. Arkku on perinteitä kunnioittaen entisöity ammattilaisen ohjeiden mukaisesti. Värin halusin ehdottomasti muuttaa, koska meillä punasella, tai siis alunalkaen sinisellä (!!) arkulla ei ole paikkaa. Sisus on edelleen kuten ennenkin, ja tulee olemaankin, vain metalliosat on vielä vaiheessa. 

mosaicfd604fb986db83c5b74a940a122b3f8ac1

Itse tykkään. Ja se on pääasia.