Nyt kun Rainbown gluteenittomia sämpylöitä (pakaste) saatiin meidänkin lähi Prismaan, pitihän ne ottaa testiin. Pussissa on 4 sämpylää ja hintaa näillä on 2,85 euroa. Kuten järjestään lähes kaikissa gluteenittomissa, myös näissä on pellavansiemeniä.. Sulatin iltapalaksi mikrossa hieman turhan kauan (muistaakseen 2min.) ja sämpylät oli mukavan kostean tuntuisia, mutta pirun kuumia ja halkaistessa leipäveitsi sai todella tehdä töitä ns.vetelän kumisen sämpylän kanssa. Jäähdyttyään söin sämpylät margariinilla ja juustolla, kuten lähes aina syön.. Suutuntuma oli hyvä, sämpylä oli pehmeä ja tuoreen tuntuinen, makuun toivoisin jotain lisää, suolan olemassaoloa ei edes huomaa, vaikuttaa enemmänkin suolattomalta. Kaipaa siis päälleen jotain maukasta, ei mikään "makunautinto", mutta kyllä niitä syö. Aamulla sulatin uudet sämpylät huoneenlämmössä. Sämpylän tuntuma halkaistessa melko kiinteä, tuoreusmainen pehmeys täysin poissa, tuntui enemmänkin peruskoulun luokkahuoneen kosteahkolta taulusieneltä. Päälle laitoin perinteiset margariini ja juusto, sekä extraksi tomaatin viipaleita. Edelleen suolan puute vaivaa, mutta jos muuta ei ole saatavilla, kyllä näitä syön, hinta on gluteenittomaksi halpa ja tuote kohtuullinen. Ei kovin mairittelevaa, mutta rehellistä. 

Ainesosat ovat; Vesi, perunajauho (Suomi), muunnettu tapiokatärkkelys, gluteeniton kaurajauho, gluteeniton täysjyväkaurahiutale, rypsiöljy, perunahiutale [peruna, emulgointiaine (E471), stabilointiaine (E450)], sokeri, vaalea pellavansiemen rouhe, psyllium, pellavansiemen, hiiva, jodioitu suola, sakeuttamisaine (E464, E415). Kauran alkuperämaa Suomi. 

IMG_20160929_150118.jpg

Jos joku esittäisi toiveen, mitä muita vastaavia haluaisin tuon mauttoman rinnalle vastaisin porkkanasämpylä, juustosämpylä tai jokin siemensämpylä, missä ei olisi noita pellevansiemeniä. Laitoin Rainbow:lle asiasta palautetta, toivottavasti kehittävät tuotevalikoimaa lisää..

IMG_20160929_145931.jpg