Lanka inventaario on saatu pyhien aikana tehtyä,listan viimeistelin eilen. Jämä langat listasin toissailtana illan hämärissä. Lankaa näyttää löytyvän varsin hyvin.. 

IMG_20170110_110704.jpg

Tein listauksen excelillä ja tulostin lankalaatikkoon paperiversion josta voi tarvittaessa käydä tarkastamassa montako kerää sitä tiettyä lankaa nyt olikaan, eikä tarvitse avata konetta sen takia. Merkitsin omiin taulukkoihinsa Novitan, Dropsin, muiden (sekalaiset merkit) sekä jämät. Jokaisella taulukolla on tietysti summa laskuri, joka laskee automaattisesti kerämäärät ja lankojen määrän grammoina. Täysistä kerista on väri ja erä nrot  + tietty Novitalaisista väri nrot, koska eri ikäiset samat langat on merkitty eri lankanumerolla kuten tämä ainakin 20 vuotta vanha Nalle.

IMG_20170108_220349.jpg

Huomaa keräkoko 150 g ja tämä on täysi kerä.. En taida sitä raaskia käyttääkään ;) selkeä tuntuma uudessa Nallessa ja tässä vanhassa Nallessa.. 

IMG_20170108_220321.jpg

Jämä langat pussitin, punnasin ja merkitsi samoin kun exceliinkin, että pysyy tiedossa mikä lanka on mikäkin. Jämissä langan määrä on keskimäärin noin 100g ja pienin jämä lanka on 40 grammanen, eli varsin pienistä jämistä ei todellakaan ole kyse, jämä lankojen osuus pienoisesta lankapotista on reilu 3 kiloa.

IMG_20170108_220259.jpg

Kesken eräisten töiden lisäksi tämän pikkupussukan sisältö ei päässyt inventarioon, koska alotan siitä seuraavaksi isomman projektin. Siitä enemmän kun saan projektin liikkelle, sen verran voin paljastaa että siihen saan upotettua hyvän määrän jämälankoja.. En ole juurikaan tehnyt isoja töitä, koska en osaa lukea (!) neulonta ohjeita, en ole niihin perehtynyt koska olen kova soveltamaan, ajatus täysin ohjeen mukaan menosta saa hiukset pystyyn. Ehkä joskus yritän oikeasti sitäkin, mutta nyt vielä jatkan tällä taktiikalla.

Ensimmäisestä kuvasta ilmeneekin että täysiä keriä pienen pieni lankavarastoni pitää sisältää 231 kerää ja painossa päästiin yli 20 kilon, josta Novitan osuus on vajaa 10 kiloa. 

Joitakin epäselviäkin tapauksia jäi jokunen, vyyhtinä Vuorelman tehtaan myymälästä noin 5 vuotta sitten ostettu vihreä vajaa kerä, 3 vajaata kerää tumman punaista ehkä Nallea sekä mahdollinen Novitan Juhani lanka sinimustana. Eli oletettua huomattavasti vähemmän jäi tunnistamattomia! Tässä mainittu Vuorelman mysteeri "silmu".. Lanka on hieman karheaa, mutta tykkään tuosta näöstä! Tein siitä puuttuvasta osasta 2 kerroin kietastava kaulahuivin, on lämmin ja iso, mutta kutittaa..

IMG_20170109_182557.jpg

Kannatti ottaa työn alle tämäkin inventario, harmi että sen tekoa on tullut siirrettyä kokoajan. Helpottaa kummasti minkä tahansa työn alottamista, kun lankamäärät näkee helposti kaivamatta lankoja esiin.