Jääkaapissa sattui olemaan ylimääräsenä puolikas kohtuu isosta kukkakaalista, joten päätimpä testata kuinka se toimii pizzapohjassa. Tein pohjan soppa365.fi ohjeen mukaan, vaikkakaan en punninnut kukkakaalia... Mutta uskosin että siinä oli suurinpiirtein vaadittu 400g.

Kuvien lukujärjestys oikealta alhaalta vasempaan yläkulmaan, valmis pizza suuressa kuvassa. Pelkäsin hieman pizzan pohjan puolesta, kun pohja oli jo hyvän värinen kun pelkkä pohja oli paistettu, mutta valmiina pizzanakaan sen väri ei ollut sen tummempi.

pixlr_20161025122554868.jpg

Pizzapohja kukkakaalista

400 g kukkakaalia

2 kananmunaa

1 dl raastettua parmesaania (grano padano)

Raasta kukkakaali isolla terällä ja aja raaste tarvittaessa hieman pienemmäksi tehosekottimella. Sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen ja taputtele uunipellille joko pieninä pizzoina tai koko pellillisenä. Paista 200 asteessa 25 min. lisää täytteet ja paista 10 min. tai kunnes on toivottu väri pinnassa. 

Me teimme ns. klassisen margaritan, 3 tomaattia ja 2 mozzarellaa, jonka paistoaika oli reilu 20 min. koska täytteet ovat aika kosteat. Tuoksu oli melko kukkakaalinen, vaikkakaan se ei makuna ollut yhtä hyökkäävä. Jos oikein maistelemalla maisteli, kyllä sieltä kukkakaalin erotti, muuten se maistui vaan erikoiselta. Epäilen että tätä ei tule tehtyä toiste, liekö ainesten yhteis kombo vai mikä, mutta minua pizza närästi kovasti. Eikä se makukaan nyt niin taivaallisen herkullinen ollut, että sitä olisi pakko saada uudelleen. Pidän edelleenkin tavallisesta omatekemästä gluteenittomasta pizzapohjasta enemmän, joten pysytellään siinä. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan, minä kun olen tämmönen herkästi närästävä. Mistä jossain vaiheessa saattanee jotain juttua tulla.