Viimesen viikon aikana lumet on saanut todella hyvin kyytiä meidänkin pihassa! On päässyt jo osan pihaa haravoimaan syystuulien levittämien lehtien jäljiltä, ja samalla tietty sammaleen ja kuolleen nurmiheinän saa kivasti pois tukahduttamasta uutta. Ainakin narsisseja, helmililjoja alkaa näkyä siinä määrin että tunnistaa mikä sieltä nousee. 

Meillä on pihassa iso kivi jonka päällä on pieni kivi, tehtiin sen ympäri toisena asuin vuonna kukkapenkki, joka koki viimesen keväänsä. Loistavasti kestikin sen kymmenisen vuotta, ottaen huomioon että siitä pintakäsiteltiin perus sävytetyllä puuöljyllä vain ulkopinnat muutamana vuonna. Penkkiin meni alun alkaen multaa ainakin 6-8 50l säkkiä, pikku hiljaa multa tietty painuu ja vaikka kuinka multaa lisää niin se katoaa mustaan multa aukkoon.. Nyt penkki saa ainakin alustavasti olla ilman reunuksia, ja alle rajaamaan jätetty mansikkamuovi siirtyy energiajätte laatikkoon jahka maa sulaa niin että sen saa pois. Katotaan sitten että kaipaako se jotan reunaa vai annanko olla ihan kohopenkkinä. 

Tänään oli siivouspäivä, viikonloppu on kivempi alottaa puhtassa kodissa, ja lauantai aamuna herää paremmin puhtosissa lakanoissa. 

Olin hakemassa mattoja tuulettumasta terassin kaiteelta, kun pienen pieni pipipipi ääni sai pysähtymään, puhelin kun oli taskussa kaivoin sen esiin ja laitoin äänettömälle. Muutaman räpsyn otin ja kuusitiainenhan se sielä höpötteli, se haki ruokinta-automaatista siemenen ja meni vuorimäntyyn syömään, kun siemen oli syöty se höpötti hetken ja haki uuden. Joten matot on edelleen ulkona, en raaskinut sitä häiritä syömäpuuhissa. Vaikkei kuvasta näy, tällä oli se valkoinen lakki, toisin kun hömötiaisella..

IMG_20160408_155844.jpg

Aamupäivästä kun vein peitot parvekkeelle tuulettumaan, mäntyä kiipesi orava, sen verta pieni että varmaan viime vuoden poikasia. Se jäi jotain syömään oksalle, niin räppäsimpä siitäkin kuvan.

IMG_20160408_130717.jpg

Tässä kuvassa oravalla on melkonen otsapehko.. :D

IMG_20160408_130554.jpg

Ehdin juuri ja juuri nähdä nämä linnut, ketä lie, niiiiin kaukana.

IMG_20160408_130511.jpg

Liekö tämä samainen sinitiainen, joka on käynyt katsastamassa jo useampaan otteeseen tiluksia, nyt sain sen peräti kuvattua kun ryystin teetä ulkona siivouksen lomassa. Noin 10 sekuntia tästä, koiruus hyppäsi viereiseltä tuolilta liikkeelle ja kaikille yllätyksenä koiran ja oravan reitit osui kohdakkain, orava hyppäsi autotallin katolta melkein mua niskaan ku lähti säikähtänyttä koiraa karkuun. Sain koiran kiinni vaikka toisessa kädessä oli lähes täysi teekuppi ja toisessa puhelin. Ja kohta siis myös koira. Tilannerikas päivä. IMG_20160408_155751.jpg

Mukavaa viikonloppua, nauttikaa keväisistä keleistä!