Inspiraation iskiessä, kannattaa toimia heti, joten silitysrauta käteen. Ei siinä mielessä kun moni ajattelee, tällä kertaa enemmän korjaus asioilla. Keittiön tason avoimen pään reuna kohtasi minut tuossa jokunen aika sitten. Viikonloppuna skottaava shoppailija löysi vahingossa (!!) ihan sopivaa reunanauhaa, eurolla! Normihinta oli vajaan 6 euroa / 5 metriä, mutta hyllyssä oli myös jostain syystä alennettuja nauhoja. Hintatietoinen kiukuttelija kun suorastaan näki punasta kierrellessään kaupungin kauppoja etsiessä perinteistä valkosta kosteantilan silikonia. Tarjolla oli vain kaikkea muuta, ja jos löytyi oikeaa, sen hinta oli huima, ei ennen silikoni noin paljon ole maksanut missään! Hieman alle 7 eurolla sen lopulta löysin, mutta korkeimmillaan hinta oli yli 15 euroa..

No mutta, asiaan. Reunanauhan reuna oli siis lohjennut syystä X, ja syyllinen oli päättänyt sen korjata koska osaan. Kuumensin ensin silitysraudalla vanhaa naunaa niin että sain sen irti. Rauta kuumentaa siis samalla sen liiman, jolla nauha on alunalkaen samalla tavoin kuumentamalla siihen kiinnitetty. Nauhan irrottua siistin reunasta mattoveitsellä vanhat liiman jämät pois. Pätkäsin kaksinkerroin kääntämällä uudesta reunanauhasta hieman tarvittua pidemmän pätkän irti. Asetin irtonaisen reunanauhan ylälaidasta samalle korkeudelle pöydän kannen kanssa ja painoin kuumalla silitysraudalla reunanauhaa kokoajan hieman liukuen eteenpäin nauhassa. (nauha kiinnittyy huomattavasti nopeammin kuin vanha irtoaa, varo polttamasta nauhaa) Lyhensin reunanauhaa vielä entisestään etureunasta, että saan helpommin mattoveitsellä leikattua pyöristetyn muodon ja alalaidan. Lopuksi hioin vielä reunanauhan kauttaaltaan siistiksi.

mosaic3227ba74074353d53d7b34fd346cd99687

Katsoin kuvien perusteella että aikaa tähän operaatioon meni kuvien oton kanssa 19 minuuttia. Enemmän ehkä säädin lähinnä kuvien ottamisessa, joskus takaa tuli kovasti valoa, katsoin kuvista miten saan parhaiten työvaiheen näkyviin, HDR:llä vai ilman.. Jälkihässäkässä kun tein kollaasia, jäi hiontakuva pois.. No mutta, käytin 240 karkeaa hiomapaperia, ja hioin mahdollisimman vähän, koska reunanauha on kuitenkin muovia, se tummuu helposti kuumetessaan ja se loistaa varsinkin tämmösissä vaaleissa kohteissa. Seuraavaksi jännitellään koska mies huomaa että reunanauha on jo vaihdettu. Huomenna on vuorossa silikonin vaihto tiskialtaan ja takaseinän kulmaan. Tilasin sen inspiraation jo tälle päivälle, mutta se ei nyt ehtinyt paikalle ;)

Edit; 2 tuntia siinä meni, että mies ajatteli että missähän se reunanauharulla nyt on, ja jäin kiinni puuhista..