Gluteeniton Taikapannari

125 g voita

5 dl maitoa

4 munaa

2 dl tomusokeria

1 rkl sokeria

1/4 tl omenaviinietikkaa

115 g sunnuntain vaaleaa jauhoseosta

2 tl vaniljasokeria

yhden sitruunan kuori

Sulata voi ja lämmitä maito kädenlämpimäksi. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää valkuaisten kulhoon vaniljasokeri + tavallinen sokeri ja vatkaa vahvaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisten kulhoon tomusokeri ja vatkaa vaaleaksi. Lisää voisula valkuaisvaahtoon, sekä jauhoseos, vaniljasokeri, sitruunan kuori. Lisää kädenlämpöinen maito ja sekoita vispilällä varovasti pienissä erissä valkuaisvaahto. Sekoita niin että paakkuja ei ole paljon ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n.18x30 cm vuokaan ja paista 150 - 175 asteessa noin 45 min. Pannukakun paksuus riippuu vuoan koosta ja matalampi pannari kypsyy nopeammin. Pannukakku on valmis kun pinta on kullahtavan ruskea ja ryppyinen, eikä vuokaa liikuttaessa pinta hylly ihan hurjasti. Anna pannukakun jäähtyä (helpompaa leikata ja palat on siistimpiä) huoneenlämmössä ennen paloittelua ja tarjoilua. Tarjoile hillon ja kermavaahdon kera tai tomusokerilla puuteroituna. 

IMG_20160220_165918.jpg

Tässä versiossa kerrokset ei erotu edukseen, johtunee siitä että vaahdot joutuivat odottamaan himoun liian kauan.. Kokin kämmi. Mutta maku oli suorastaan ällöherkullinen, hyvässä mielessä.