Aikamoisia lämpötiloja ollut jo hetken, ei tällanen noin kuumasta välittävä herkkäihoinen oikein tykkää, vaikka 50+ kertomissa käykin ulkona. Eilen oli valtava poikkeus (tai ei sinällään, en siitä kyllä nauttinut nytkään), kertoimet paukkuen päätin että ruokaa en sisällä tee, toiveena kun oli lasagne.. Laitoin molemmat auringonvarjot valmiuteen ja viritin grillin, pallogrillin. Meillä ainut ja oikea, kehukoon kuka hyvänsä mitä tahansa muuta. Viipaloin sisällä 3 melko suurta munakoisoa pituus suuntaan ja suuntasin ulos. Reilu puoli tuntia myöhemmin oli munakoisot grillattu, oheinen kuva on vähän puolen välin jälkeen otettu. Munakoisoja grillatessa grillasin välipalaksi itselleni maissia, tuli siinä ohessa kätevästi! Asia jota erityisesti helteellä pitäisi unohtaa, juominen! Kuvan Shrek tuopissa on vettä, saan päänsäryn helposti jos en juo tarpeeksi, siksi kuljenkin tuoppi kädessä ympäri pihaa puuhapaikasta toiseen..

IMG_20160526_101119.jpg

Grillailujen jälkeen valmistelin kastikkeet sisällä, pilkoin punasipulin ja muutaman valkosipulin kynnen ja laitoin punasipulin magrariinin kanssa kattilaan, tomaattikastike aluillaan. Seuraavaksi nakkasin silmämääräisen määrän margariinia toiseen kattilaan ja Semperin Finmixiä perään, juustokastike aluillaan. Latasin tarjottimelle molemmat kattilat, niille sekotusvälineet, kauramaidot, mausteet ja tomaattimurskat (Rainbow yrtti ja chili) ja suuntasin ulos. Olin laittanut ns.ruukutuspöydälle kaksiliesisen jolla keitin kastikkeet ulkotiloissa, kuumentamatta sisätiloja! Samalla kun kastikkeet porisi kattiloissaan tyhjensin autotallia. Niin älyttömästi siitepölyä ilmassa että auto on aivan keltanen kokoajan, yök. Tiesin että mies pesee auton töissä, ja halusin ehdottomasti että auto mahtuu talliin. Kastikkeet valmistuivat ja talli tyhjeni, ja kuuma tuli, moneen kertaan. Latasin jälleen tarjottimen täyteen ja suuntasin sisälle. Vuoka valmiiksi ja latomaan kerroksia vuokaan ja lopulta vuoka uuniin. Ulkona reilu 27 astetta ja sisällä mukava 22,5, sitäkin huolimatta oli pakko mennä jatkamaan tallin siivousta ja jättää ruoka tekeytymään. Tomaattikastiketta jäi noin puolet, mikä oli täysin suunniteltua, näin saa samalla pakastimeen annospurkeissa tomaattikastiketta, kun ei jaksa keittää ja kuitenkin tekisi mieli. Lasagnesta jäi tekokuvat ottamatta, yllättävää kyllä, syynä tietenkin se autotallin siivous operaatio. Jos joku on lasagne reseptistä kiinnostunut, kirjoitan sen kyllä, tassua pystyyn vaan. Lasagne on meillä semmonen monen suun ruokinta ruoka, jota on yhden päivän aikana syönyt n.50 henkeä. Ei meillä kotona, mutta kutenkin. Ruokapöytään pääsinkin sitten suihkun raikkaana, maistui vielä paremmalle.

Vaikka ruokakuvat jäikin, räpsin aamulla koiruuden kanssa pihastellessa muutamia kuvia. Omenapuussa on valtava määrä kukkia! Nyt terälehdet alkaa jo varista maahan, mutta voi sitä tuoksun määrää! Myös kirsikassa on todella paljon kukkia, meidän mäellä on kirsikkalaji joka leviää valtavasti. Aiemmin jo kirjotinkin että meillä on hyvin tuuhea ja tuottoisa kirsikka poistettu sen tekemien juuriversojen takia. Nyt 5 vuotta myöhemmin juuriversoja ei enään puske, vihdoinkin! Nurmikolla paljainjaloin liikkuminen oli mahdotonta, kun niitä puisia tikkuja oli lähes 10 metriä kirsikasta.. Nyt kirsikka kukkii juhannusruusussa, eli paikkansa se kyllä keksii! 

IMG_20160526_101937.jpg

IMG_20160526_103247.jpg

Jahtasin paria pörriäistä saadakseni jonkun suht siedettävään kuvaan, siinä onnistumatta. Kuvahan on, mutta.. 

IMG_20160526_104222.jpg

Tuo pieni lilakukkainen on joku akan jotakin. Sitä kasvaa meillä parissakin paikassa nurmikolla, se on ihana! Millään ei raaskisi leikata nurmikkoa sen kukkiessa. Kun se ei kuki tulee leikatessa tulee ihana huumaava, jopa yrttinen tuoksu! Myös kivikossa se on omiaan, rönsyilee hienosti.

IMG_20160526_104148.jpg

Näihin kuviin ja tunnelmiin.. ;)