On tehnyt jo jonkin aikaa mieli tehdä Rocky Roadia, tänään se päivä koitti. Inspiraatio iski oikeammin jälkikäteen kun etsin Tigeristä puisia lusikoita suklaa-karpaloille, puisia ei löytynyt, mutta muoviset ajaa saman asian tällä kertaa. Sulattelin siis ensin tumman suklaan, että sain lusikoihin valutettua ensin jonkun verran pelkkää tummaa, päälle laitoin jokusen kuivatun karpalon. Omaa suurta herkkua, nuo karpalot.. Oikean alakulman kuva on hieman hassu, mutta kasasin 5 suklaa-karpalolusikkaa vähän kun kukkakimpuksi, sidoin ylhäältä paperinarulla kiinni, että se on kuljetettavissa kun kukkakimppu. Oli kuulemma lahjan saajille hyvin mieluisa yllätys. 

pixlr_20160130231604135.jpg

Ihan kivan näkösiä niistä tuli. Rocky Roadeja tuli paljon, pilkoin hieman pienemmiksi, että sain niitä sopimaan pusseihin enemmän. Näitä meni lahjaksi sunnuntain 70-vuotis juhliin siskoille ja juhlan sankarille.

Ja sitten vuorostaan Rocky Roadin kimppuun, jota varten laitoin maitosuklaan sulamaan heti kun otin tumman suklaan sulana vesihauteesta.

Rocky Road

3 kpl Brumbergin tummaa suklaata á 150 g

2 kpl Fazerin sinistä á 200 g

200 g pussillinen pieniä vaahtokarkkeja

n.10 murokeksiä

Sulata tumma- ja maitosuklaa erikseen. Sekoita suklaat yhteen, ja lisää joukkoon keksin paloja ja vaahtokarkkeja, sekota hyvin. Lisää keksin paloja ja vaahtokarkkeja, kunnes seos tuntuu hyvältä.  Kippaa seos leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Voit myös levittää ohuen suklaa kerroksen leivinpaperilla vuoratun astian pohjalle, sirotella päälle keksin paloja ja vaahtokarkkeja ja lisätä päälle ohuena norona suklaata lastalla sitä hieman levittäen. Toista kerroksia niin monta kun sinulla on suklaata ja täytettä jäljellä. Voit joko peittää viimeisen kerroksen suklaalla, jättää peittämättä tai valuttaa ohuena norona suklaata, kaikki yhtä herkullisia vaihtoehtoja.