Otettiin tietoinen pieni gluteeniriski ja ostettiin uutta nyhtökauraa. Silloin ei vielä ei tiedetty mitä siitä tehdään, lopulta mieleen tuli pihvit, tuumasta toimeen ja nyhtökaurapihvejä niistä tehtiin. Eipä tullut otettua kuvia tekovaiheesta, mutta suht simppeli ohje tuo on, oma sovellus netin tarjonnasta. EI pakkauksessa mitään vihreää ollut, kuva hämää...

pixlr_20160610191318030.jpg

250 g nyhtökauraa

170 g keitettyä perunaa

1,5 dl kasviskermaa ( Plant creamy cookin kaurafrench herbs)

2 rkl perunajauhoja

salottisipuli

suolaa

pippuria

Pilko salottisipuli ja paista kullanruskeaksi. Leikkaa veitsellä nyhtökaura hienoksi, muussaa kylmät perunat haarukalla ja sekota kaikki ainekset hyvin yhteen, anna maustua jääkaapissa ja ota lämpimään vasta juuri ennen paistoa. Paista pannulla öljyn ja/tai voin kera, tai uunissa 225 asteessa.

Paistoin salottisipulin suikaleita lisäkkeeksikin, lisäsin sokeria ja suolaa mausteeksi, näin meillä on tehty aina.. Pihvien kera oli uusia perunoita ja jogurttisötvä (yleisnimike kastikkeelle ;)) Johon tuli 1 pieni purkki maustamatonta jogurttia, n.dl isolla terällä raastettua kurkkua, sitruunamehua, suolaa ja sokeria. Myös jogurttisötvän on hyvä antaa maustua jonkun aikaa jääkaapissa. Suosittelen.

IMG_20160615_111236.jpg

Eikös ole muuten hienot punaiset kynsilakat?? Lakkasin kynteni freesiksi kun mentiin Erä messuille, josta ei löydetty kotiin tuomisiksi kuin vieheitä.. Mutta siinä samalla käytiin sitten ihan ohimennen Riihimäen Prismassa. Sieltä sattui mukaan sitten vähän enemmän, puisia pihalaattoja (9kpl), terrakotta ruukunaluslautasia, kasvihuonekurkku, sitruunamelissa, kasteluravinnetta ja grillihiiliä. Ja tulipa vielä kotiin tullessa öljyttyä nuo puuritilät pariin kertaan ja asennettua vielä paikoilleenkin! Sinne meni ne kynsilakat.. 

IMG_20160611_211749.jpg

Oli jo aikakin, eikös vaan? Uusittiin vaan huonokuntoisimmat laatat, loput kulkuväylän laatoista kestää vielä hyvin jokusen vuoden.

IMG_20160611_211723.jpg

Pientä hienosäätöä vaatii vielä, välien hiekkausta ja kastelua. Mutta aika hyvin maastoutuvat kahdella öljyämiskerralla noihin vanhoihin! Kyllä kannatti kontata muutaman tunnin ajan! Puuritilöiden pohjaväri oli muuten vihreä, onneksi ei tullut valittu ensin harkittua ruskeaa, hylättiin suuren oksamäärän takia ja lisäksi niistä laatoista olisi tullut aivan liian tummat vanhoihin verrattuna..