Ompas kiva pakkaspäivä! Täälä meillä semmonen reilu -22 astetta, koiruudella ei hätäpäivää kun tossut jalassa vipeltää menemään. Päivän missiona tänään tupa lämpimäksi ja suomisukkien edistyminen, kantapäässä mennään.

Pikkulintuja on taas selkeästi vähemmän kun lauhemmalla säällä, muutama talitintti ja urpiais pariskunta, näiden lisäksi myös mustarastas pariskunta, joka lehahti jostain piilostaan lentoon kun käytiin tossupossun kanssa ulkona. Olen huomannut että ne käy lämmittelemässä tuossa terassin portailla aina välillä, kun eivät napsi pähkinöiden ja ak-siemeniä ruokinta-automaatin alta. 

pixlr_20160118122306273.jpg

Kupissa inkivääri-hunaja vettä, jota tähän vuodenaikaan kuluu paljon. Koska omaan onnettoman vastustuskyvyn, taisteleen kokoajan räkätauteja vastaan ja siinä inkivääri on hyvä kaveri. Ennen join sitä vain kun flunssa oli jo iskenyt, nyt juon useita kertoja päivässä, koska se on hyvää ja ehkäsee kummasti lentsuja. Pätkäsen parin sentin palasen inkivääristä, kuorin ja viipaloin mukiin, hieman hunajaa joukkoon ja vedenkeittimestä kiehunutta vettä päälle. Käytän samaa inkivääriä pari kertaa, toisella kerralla makua ei enään niin hurjasti irtoa, joten murskaan sen puisella pulikalla pienemmiksi, ja taas irtoaa makua veden joukkoon. Jos ei ole aiemmin inkivääri vettä juonut, kannattaa leikata pienempi pätkä, muutoin maku saattaa tuntua liikaa. Käytän pääasiassa luomu inkivääriä, koska vaan liotan sitä kuumassa vedessä enkä keitä. Tavallisessa ja luomussa on selkeä ero, tavalliset on paljon isompia ja mauttomampia kun luomut ja hintaero ei ole suuri kun ottaa huomioon laatueron. 

Kohta takka on lämmin ja voin laittaa luukut kiinni. Taidampa lähteä pienelle lenkille ihastelemaan talvea, pukeutumis kysymyshän se vaan on, lepposaa talvipäivän jatkoa!