Testiin päätyi Chia siementen ansiosta tämä Frian Chiafralla (pakaste), sämpylöitä pussissa on 4 kpl ja hinta jotakuinkin 5 euroa. Alkuun maku tuntui ihan miellyttävältä, vaikkakin huomasin kyllä pallavansiemenen maun taustalla. Aiemmin näihin minun testeihin törmänneet muistavat varmaan vihasuhteeni pellavansiemeniin.. Ne aiheutavat närästystä, eikä makukaan miellytä. Ennemmin söisin vaikka selluloosaa niiden tilalla, varsinkin kun ne on tätä nykyä joka hemmetin leivässä tai sämpylässä mihin jotain siemeniä lisätään. Sinnittelin 3 sämpylää, mutta neljänteen en enään pystynyt. En siis suosittele, mikäli omaa vähänkään pellavansiemen angstia. Positiivista palautetta kuitenkin pakkauksesta, varsin miellyttävän näköinen ja veikeä mattamainen pinta. Söisin mielelläni sämpylöitä chian siemenillä, kunhan pellavansiemenet jää pois. Laitoin asiasta palautetta myös Frialle, jos tuotteen nimike on CHIAfralla, miksi se sitältää pääasiassa pellavansiemeniä? 

IMG_20160610_191011.jpgIMG_20160610_191153.jpg

Kävipä eräänä iltana niinkin hassusti että kaupassa käydessä unohtui ostaa grillihiiliä. Kävin sitten niitä ostamassa matkalle sattuneesta Tokmannista, josta heräteostoksena matkaan sattui valkoinen kärhö, joka jostain syystä tekee kuolemaa, liekö tuulinen sää vai polttava helle.. Samaa kohtaloa kokee uusi tuttavuus tuoksuköynnöskuusama (?) Jonka myyjä neuvoi sopivan juuri tuohon helteiseen kasvihuoneen eteläpäätyyn. Jälkikäteen muistin minulle silloin vielä tuntemattoman huumaava tuoksuisen pehkon todella kuumassa paikassa, tosin koko eroakin on, näkemäni kuusamapehko on kooltaan n.5 metriä leveä ja reilun 2 metriä korkea. Olen kastellut tätä omaa minikuusamaa pari kolme kertaa päivässä, sen ollessa joka kerta kuiva. Laitoin istuttaessa koko istutuskuopan (25x35cm) mullan joukkoon vermikuliittia, joka imee vettä itseensä ja luovuttaa sitä hiljalleen kasville. Lisäksi kuusaman juurella on multakuopparengas, joka ohjaa veden kasville, eikä valuta sitä ohi esi,.nurmikolle. Eilen asetin sille varjon suojaksi, joskos siitä olisi apua. Eli hyvät neuvot otetaan vastaan!

IMG_20160615_111012.jpg

Seuraava harmituksen aihe.. Kasvihuoneen tuleva matto, tai lähinnä sen aihio, joka vetää kupille vaikka kuinka olen löysäävinäni ja lisäävinäni silmukoita. Tästä suivaantuneena aion nyt purkaa koko virityksen ja tehdä erilaisena uudelleen. Saapi vaan nähdä kuinka siitä uudesta mallista loistaa kuteen ailahteleva laatu. Se selviää kun saan uutta mallia tehtyä jonkun matkaa..

IMG_20160615_112752.jpg

Nyt painelen pihalle, on jokunen juttu joista mietin tännekin kirjottavani, aika näyttää kuinka ky. Aurinkoista päivän jatkoa!