Testin osa 2, aamupalaksi paahdoin eilen testattuja maalaissämpylöitä. Paahdoin sämpylät ja annoin niiden jäähtyä paahtimen päällä, että jäähtyessä haihtuva kosteus ei kostuta sämpylää. Niihin tuli pienesti rapsakka reuna, mutta maku muuttui pienesti pahviseksi, että en tule niitä enään paahtamaan. Paahdan usein päivän tai pari auki olleen leipäpussin leivät että niihin tulee vähän uutta eloa, muutenhan kuten varmasti gluteenittomien syövät tietää, leipä ei keskimäärin ole kummonen. 

Samaan rytäkkään annan oman palautteeni uudesta Valion Better Rahkariinista, jota en ostanut mainoksen uhrina, vaan ennemminkin pakosta. Paluulento oli sen verta myöhään suomessa, että hyödynnettiin lentokentän Alepan tarjontaa että saatiin aamulla aamupala ilman kauppaan ajoa. Margariini, juusto, maito ja piimä, siinä ne tärkeimmät. Margariiniksi ei ollut meidän vakio margista, eli Becelin Goldia, ja meillä kun Keiju ei oikein iske, eli testiin tätä uutuutta. Rahkahan on kovassa huudossa, ainakin olevinaan.. Mutta asiaan, eli Rahkariini, suutuntuma jotenkin pienesti rakeinen, ei paljon, mutta riittävästi. Maku ei todellakaan ole kummonen, hieman rahkaan viittaava mutten sanoisi hyvällä tavalla. Eikä kalpea värikään houkuttele, kädessä oli ensin punainen voiveitsi, mutta paketin avattuani vaihdoin harmaaseen, kuinka kaleaa se olisikaan ollut sen punasen kera.. Loppuun käytetään, koska en tykkää heittää aivan toimivaa tuotetta roskiin, siksi etten pidä mausta. Meillä margariinin pitää maistua hyvälle, koska jos sillon tällön ostettu kaupan leipä on pahvia, loppuu syöminen kokonaan jos siihen päälle vielä laittaa jotain minkä mausta pitää vielä vähemmän. Valion Better Rahkariini, ei pääse jatkoon.

IMG_20160512_090839.jpg

Aamupalan kanssa join vanhaa tuttua Yorkshiren teetä, joka tarttui matkaan ekalla tai tokalla Lontoon reissulla. Se taisi olla irtoteepussi, joka ensin ostettiin. Tee on yksi niistä asioista mitä matkalaukussa kantautuu aina mukana, se on kevyttä ja teenjuojana tekee mieli jotain muutakin kun niitä perus bulkki teetä mitä kaikki marketit on pullollaan. Ellei turvaudu kaupunkireissuilla jonkun harvan teekaupan antiin tai tilaa verkkokaupasta. Briteissä kuis ollakaan, eri teelaatujen tarjonta on aivan eriluokkaa kun suomessa, oli kaupunki kuinka iso tahansa. Yorkshiren teetä saa muuten pussiteenä Punnitse & Säästä kaupoista, ennen sai lähes kaikista, mutta nyt harvemista. Aina kun näen paketin hyllyssä punnitsen mielessä, minkä verran siinä meidän laatikossa onkaan teetä, pitäisikö hamstrata.. Koska kyseiset liikkeet on kauppiasvetosia, saa kauppias päättää ottaako esim.tuon teen hyllyyn. Erään kauppiaan kanssa juttelin ja hän sanoi että heillä tyhjenee hylly alle viikossa kun saavat uuden kuorman. Sanoi itsekin juovansa k.o. teetä, eli suosittelen testaamaan. Samalta valmistajalta on joissain paikoissa ollut myynnissä myösGold -versio, jota en ole kylläkään maistanut.. Pitää varmaan nappasta mukaan ensikerralla kun moisen näen.

IMG_20160512_091007.jpg

Joskos nyt käyn matkakuvien kimppuun. Ensin hieman lisää teetä.